Ben uçurum kıyılarında dolaşmayı, hep rüzgara karşı koşmayı, uğultulu bir hayatın sesini ve öfkesini ciğerlerim de hissetmeyi, aşkı, devrimleri, başkaldırmayı, muhalif olmayı, cesareti sevdim.
Ve böyle yaşadım.🎈
Ahmet Kaya
Hiç doğru anlaşılmadım. Buna rağmen şansımı inatla zorlamaktan yanayım.
Bunun bedeli beni yaşadığım topraklardan, ülkemden, halkımdam, işimden ailemden, sevenlerimden koparmak bile olsa, ben ceketimi daima yağmurlara asacağım.
Bir gün birileri nasılsa Kürt asıllı olduğu için Kürtçe bir tek şarkı söylemek isteyen bir adamın hiç bir ülkeyi bölmediğinin öyküsünü yazacak ve bu öyküyü okuyanlar şarkı söyleyen insanlardan ve şarkılardan korkulmaması gerektiğini anlayacaklar.
Ben klasik bir kadere teslim olmak istemiyorum ve öldükten sonra değil, şimdi anlaşılmak istiyorum.
AHMET KAYA
Bu kızın bir fotoğrafı görülse, ihtimal güzel değil denilebilirdi, fakat onun kendisini gördükten sonra çirkin kelimesi hiç kimsenin dudaklarından çıkamazdı.