Başlangıç kitabı öncelikle okuru hayatı sorgulamaya itmekte ve "Nereden geldik, nereye gidiyoruz?" sorusuyla bizi bir macera yolculuğuna çıkarmaktadır. Baş karakterimiz olan Robert Langdon bir tarih profesörüdür. Klostrofobisiyle Dan Brown'nun birçok kitabında bizlere eşlik eden, kişilik ve bilgi donanımı bakımından güçlü bir karakterdir. Kitabı içerik bakımında sürükleyici ve ilgi çekici bulmamla birlikte sonucun biraz daha farklı olmasını umut ettiğimi belirtmek isterim ancak olumsuz yöndeki düşünceme rağmen okunmasını ve özellikle kitapta adı geçen tarihi araştırarak kitaba dalınması gerektiğini düşünüyorum.
BaşlangıçDan Brown · Altın Kitaplar · 201726,3bin okunma
Kanlı Masallar kitabı tüm masallara farklı bir gözle bakmamızı sağlayabilecek bir kitap. Gerçek bildiğimiz öğretilerin dışında masalların kökenlerine değiniyor ve kitabımızda bu kökenleri baskıyla öğrenerek olayları cinayet silsilesine dönüştüren bir karakterin izlerini takip ediyoruz. Baş karakterimiz olan Fabel ise cinayetlerin arkasındaki gerçekleri araştırmaya ve izleri takip etmemizde öncülük eden kişi oluyor. Polisiye ve gerilim seviyorsanız severek önerebileceğim kitaplar arasında yer alıyor.
Kanlı MasallarCraig Russell · Doğan Kitap · 2007317 okunma
Olayları birbirine bağlama örgüsü ve hikayenin gidişatı sizi istemeden bile olsa içine çekiyor, ilk defa çocukken okuduğum ve daha sonra dayanamayıp yeniden okuduğum güzel bir kitap.
Kar KurduGlenn Meade · Doğan Kİtap · 20051,130 okunma