Sahmersah

Sahmersah
@Merve066
19 okur puanı
Temmuz 2025 tarihinde katıldı
Çok güzeldi
Puan vermedi·200 syf.··
2026 11. kitabı
·
19 günde okudu
·
Okunma: 19 Nisan 2026 23:02
Bu kitabı okumaya başlamak beni oldukça heyecanlandırdı. Açıkçası alması bile heyecan vericiydi. Çok samimi bir dili var. Öyle ki bir tarih kitabı okuduğunuzu unutturuyor. Bazı yerlerde konunun çok özneli oluşundan ötürü yavaşlamak zorunda kaldığınız oluyor. Ama ben kitapta hiçbir kopukluk yaşamadım. Cemal Kafadar öyle bir zekâ ki, bir olay veya olgudan çok farklı anlamlar-olasılıklar çıkarabiliyor. Dip notlara bakılınca anlatmaya ne kadar hevesli ve yaptığı işten heyecan duyan bir akademisyenin zihninde dolaştığınızı anlıyorsunuz. Kitap ve yazarı benim gerçekten çok çok hoşuma gitti. Herkese şiddetli önerimdir.
Kim Var İmiş Biz Burada Yoğ İkenCemal Kafadar · Metis Yayıncılık · 2009467 okunma
Reklam
Puan vermedi·259 syf.··
2026 10. kitabı
·
10 günde okudu
·
Okunma: 01 Nisan 2026 21:53
Uyanıklığın kitabı meğer 1000 yıl önce çoktan yazılmış bile! 1000 önce bunları bilmek… Şaşırtıcı… Fikirlerin temel mantığı asla eskimemiş. Ancak o devrin adetleri eskimiş, yerini yenilerine bırakarak dönüşmüş.
KâbusnâmeKeykavus · Kapı Yayınları · 2020274 okunma
Çok Çok İyi
Puan vermedi·248 syf.··
2026 9. kitabı
·
5 günde okudu
·
Okunma: 24 Mart 2026 00:36
Kısaca bir açıklama yapacağım. Büyümeye heves eden herkesi, bu kitap ciddi anlamda zenginleştirir. Şaşırtıcı derecede çok iyi ve kaliteli. Ben bunu ömrümün sonuna kadar açar açar okurum. Baş ucu kitaplarımdan biri olacak.
Bağlanma KorkusuStefanie Stahl · İletişim Yayınları · 202584 okunma
muhteşem
Puan vermedi·300 syf.··
2026 8. kitabı
·
11 günde okudu
·
Okunma: 17 Mart 2026 11:56
Çok çok güzel. Çok çok üst düzey bir kitap. Kemal Tahir’e bu güzelliği yazdığı için minnet duymak gerek. Ben istedikçe baştan alıp okuyacağım tekrar tekrar. Okuduktan sonra mutlaka ESG Codex youtube yayınını izleyin. Pekişir.
Kurt KanunuKemal Tahir · Ketebe Yayınları · 20266,5bin okunma
Genel olarak güzel. Beğendim
Puan vermedi·225 syf.··
2026 5. kitabı
·
7 günde okudu
·
Okunma: 22 Şubat 2026 15:26
Bazı fikirleriyle çatışsak da Türk literatürüne güzel bir katkı. En azından Türk olmak ile bir derdi yok yazarın. Ama tarihte yer alan bazı gri alanları kendi aklı fikrince deşiyor. Bunu anlamsız buluyorum. İstiklal Marşı bir kanondur. Bunu kabul edelim. Üstünde ekleme çıkarma yapılamaz. Bizim tarihimizdir. Onu sevgiyle kucaklamak, sarmak ve korumaktır tek amacımız. Yazarla bu konuda aynı fikirdeyiz, yanlış anlaşılma olmasın! (Zaten tarih de bize bunu göstermiştir. Üzerinden geçen 100 yıl bunun kanıtı! Bu lafları bile söylemek haddimize değil!)Mehmet Akif memleketimizin biricik şairidir. Allah’ın memleketimize bir bahşıdır. Atatürk bizim Başbuğumuzdur. Bu iki gerçeği kucaklamak gerek. İstiklal Marşı’na dil uzatan herkes aklının nereye kadar yettiğini adeta ıspat etmektedir. Konu bu kadardır, açmaya gerek yoktur. Kitap güzel şeyleri derlemiş. Güzel açıklamaları var. Alacağınızı alın ve gidin. Siyasi söylemlerine aldırış etmeyin. Kitabı bu minvalde okuyun. Öneririm. Not: kitabın sonunda Nasurullah Kürsüsü’ndeki vaazını mutlaka okumanızı öneririm. Akif gerçekten siyasi iklimi çok güzel anlamış ve aktarmış dinleyenlere.
İstiklal Marşıİsmail Kara · Dergâh Yayınları · 202370 okunma
Reklam