Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mehmet Şamil Çelik

368 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
348 günde okudu
Bazı Eleştiriler
Kitap genel olarak başarılı ve incelemelerin çoğunda olumlu yönlerden bahsedilmiş. Ben birkaç eleştirimi belirteceğim: a) Anlatımda kopukluklar var , bir bütünlük içinde akmıyor. Sanki farklı farklı yazıların bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş gibi bir izlenim uyandırıyor. Bu da kitabın sürükleyiciligini ve akıcılığını bozuyor. b) Yazım hataları çok fazla özellikle kitabın son bölümlerinde daha da artıyor. Yayınevi bu konuda daha titiz davranmalı diye düşünüyorum. c) Nevzat Tarhan hocanın kendi uzmanlık alanı dışındaki bilimsel konularda kullandığı ifadelerde biraz daha ihtiyatlı davranması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, ses ve kokunun elektromanyetik bir enerji olduğundan bahsetmiş. Bunu bir fizikçiye sorarak böyle olmadığını öğrenebilir.
Kadın Psikolojisi
Kadın PsikolojisiNevzat Tarhan · Timaş Yayınları · 20211,702 okunma
Reklam
272 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
58 günde okudu
Hikayemiz Nasıl Başladı
Ahmet Taşağıl
Ahmet Taşağıl
hocamız kitapta alandaki uzmanlığını hissettiriyor. Çin kaynaklarını çevirilerden değil orijinal metinlerden incelemiş olması bence çok önemli. Kitapta eksikliğini hissettiğim bir husus bahsedilen coğrafi bölgeler ve yer isimlerinin bulunduğu bir haritanın bulunmayışı idi.
İlk Türkler Bozkırdan Dünyaya Yayılanlar
İlk Türkler Bozkırdan Dünyaya YayılanlarAhmet Taşağıl · Kronik Kitap · 0193 okunma
255 syf.
·
Puan vermedi
·
33 günde okudu
Başlangıç seviyesi için ağır bir kitap / Çeviri Eleştiri
Noam Chomsky
Noam Chomsky
'nin dil hakkındaki fikirlerini merak ediyordum, bu kitabı o yüzden aldım fakat dilbilim konusunda bir altyapınız yoksa kitabı anlamak çok güç. Başlangıç seviyesi için pek uygun bir kitap değil. Dilbilim alanında çalışan insanlara hitap edecek şekilde hazırlanmış sanırım. Pek çok teorik kavram kullanılıyor ve bunlara dair yeterli açıklama verilmiyor. Çeviri ile ilgili yorumlar ise şu şekilde: Zaten ağır kavramlarla ilerleyen bir kitapta bir de Türkçe karşılıklar seçilirken çok yaygın kullanılmayan Öztürkçe kelimeler seçilmiş. Bu tercih kitabın anlaşılmasını daha da güçleştiriyor. Kavram çevirilerinde de ciddi hatalar var. Örneğin, Frege'nin "Sinn" kavramı Almanca bir kelime olmasına rağmen "günah" olarak çevrilmiş. Kelime aslında "duyu" anlamında kullanılıyor.
Doğa ve Dil Üzerine
Doğa ve Dil ÜzerineNoam Chomsky · Sözcükler Yayınları · 201038 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
·
Puan vermedi
Aşırı Yemenin Sonu
Dr. Kessler’in “Aşırı Yemenin Sonu” isimli kitabı, gıda endüstrisi ile ilgili düşüncelerinizi değiştirebilecek cinsten. Dr. Kessler birçok önemli unvana sahip: Avukat ve çocuk doktoru olmasının yanı sıra, Amerikan Gıda ve İlâç İdaresi’nin kurul üyesiydi. Kitabında, ABD ve diğer İngilizce konuşulan Batı ülkelerinde tüketilen gıdalarla ilgili muazzam çelişkileri gözler önüne seriyor. Dr. Kessler'in ilgi alanı, gıda endüstrisinin gıdaları ustaca çekip çevirme, ve günümüz gıdalarını bağımlılık yaratacak şekilde özel işleme yöntemleri. İnsan vücudu, acıktığında yemek üzere evrilmiştir – ve tabii doyduğu zaman da durmak üzere. Ancak Amerikan gıda sanayiinin amacı bunun tam tersi. Ürünler iştahınızı kabartacak şekilde imal ediliyor, bu yüzden daha fazla yiyorsunuz; ancak aynı zamanda bu ürünler sizi daha fazlasına da aç bırakıyor. İddiasına göre de, gıda endüstrisi bunu yaparken insan beyninin, insanı satılan ürüne bağımlı hale getirecek bir tuhaflığından istifade ediyor.
The End of Overeating
The End of OvereatingDavid Aaron Kessler · Rodale Books · 00 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
·
44 günde okudu
Yaprak misali dökerim Savrulurum dere tepe Adımı unuturum Seni unutmam Dilimin ucunda Sökerim kalbimi bir gün Veririm ellerine Yumulur gözlerim Kendimi unuturum Bir musalla taşında Seni seslerim Unutmam Dilimin ucunda Bir mum erir yavaş yavaş Yanar yüreğim Sevabın altında günah arama Bir bakmışım Açık kapısı Cenneti unuturum Seni unutmam Dilimin ucunda
Göklere Kanatlı
Göklere Kanatlıİlhan Patır · Karina Yayınevi · 20183 okunma
Reklam
478 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
19 günde okudu
Sistem, kompleksite, zuhur
Yazar, bir e-posta grubundaki tartışmalardan derlediği yazılarla sistem teorisi, kompleksite ve zuhur (emergence) kavramları hakkında zevkli bir yolculuğa çıkarıyor. Güncel konulara ve sorunlara sistem teorisi perspektifinden bakarak anlamak, anlamlandırmak ve yeni çözümler üretmek için önerilerde bulunuyor. Bu kitapla tanıştığım için kendimi şanslı hissediyorum. Kesinlikle daha fazla ilgiyi hak eden bir kitap
Cemalettin Taşçı
Cemalettin Taşçı
ePosta
ePostaCemalettin Taşçı · Kızılelma Yayıncılık · 20031 okunma