Neslihan Topal

Neslihan Topal
@Ness_5535
Öğretmen
Üniversite
Samsun
Samsun
29 okur puanı
Kasım 2024 tarihinde katıldı

Neslihan Topal

, bir kitap okudu
Puan vermedi·163 syf.·
2025 38. kitabı
Vamık Volkan
7.9/10 · 558 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
3/10
·232 syf.··
2025 36. kitabı
İlk sayfalarda bilinçli olarak rahatsız eden, hatta yer yer mide bulandıran bir atmosferle karşılıyor. Başlangıçtaki sertlik ve soğuk anlatım, okuma sürecini zorlaştırsa da bu etki yazarın kurmak istediği dünyaya hazırlık niteliğinde. İlk bölümlerde duyulan iticilik, insanlık kavramının nasıl yavaş yavaş aşındığını göstermesi açısından işlevsel. Roman ilerledikçe hikâye toparlanıyor; karakterler derinleşiyor, anlatı tekinsizliğini korurken anlam katmanları belirginleşiyor. Sarsıcı olayların ardında etik, ahlak ve insan olma hâline dair güçlü sorgulamalar ortaya çıkıyor. Okur, başta tiksintiyle mesafe koyduğu bu dünyaya zamanla düşünsel bir yakınlık kuruyor.
Leziz KadavralarAgustina Bazterrica · Çınar Yayınları · 20202,430 okunma
Harikaydı
Puan vermedi·288 syf.··
2025 34. kitabı
YİNE ÇOK HEYECANLIYDI… Başından sonuna kadar temposunu düşürmedi, sürekli diken üstünde tuttu. Yazarın gerilim duygusunu adım adım inşa etmesi, karakterlerin iç çatışmalarını sürükleyici bir şekilde aktarması çok çok iyiydi. Bana göre kitabın en etkileyici yönlerinden biri, olayların tahmin edilebilir bir çizgide ilerlediğini düşünürken bir anda satır aralarına gizlenmiş ipuçlarının tamamen farklı bir sona bağlanmasıydı. Finaldeki ters köşe, yalnızca şaşırtıcı değil; aynı zamanda bütün hikâyeyi geriye dönüp yeniden düşünmeme neden oldu. Bu sürpriz son, dramatik etki artarken bir anda “her şey sandığım gibi değilmiş” duygusunu güçlü biçimde yaşattı.
MahkûmFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20242,701 okunma