Aşk, sevilen kişinin, seven kişiye kendisi üzerinde zorbalık yapma hakkını armağan etmesidir. Yeraltındaki yuvamda aşkı bir mücadeleden başka türlü hiç canlandırmadım hayalimde. Sevmeye her zaman nefretle başladım ve karşındakine ruhsal boyun eğdirmekle bitirdim.Sonra da boyun eğen o insanı ne yapacağımı bilemedim.
Kadın için aşkta yeniden doğuşun, her türlü yok olmaktan bir kurtuluşun, dirilişin olduğunu, bunun başka türlü olmayacağını anlayamamışsam ne yapabilirim?
Çağımızın kafası çalışan, aydın her insanı ödlek ve köle olmak zorundadır. Onun olağan durumudur bu. Kesinlikle inanıyorum buna. Onlar öyle yaratılmış öyle tasarlanmıştır. Ve aklı başında insan bir takım rastlantılar sonucu sadece günümüzde değil, her zaman ödlek ve köle olmak zorundadır.Yeryüzündeki aklı başında her insan için doğanın bir yasasıdır bu. İçlerinden biri bir olay karşısında küçük bir yüreklilik gösterecek olsa boşuna sevinmesin, böbürlenmesin: Nasıl olsa bir başkasının karşısında boyun eğecektir. Yüzyıllardır böyle olagelmistir.