Yok satan Nihilist

Yok satan Nihilist
@Polymath
Researcher @ Bilkent University
Ph.D. Hacettepe University Nanotechnology
Ankara
Eskişehir, 3 Aralık
152 okur puanı
Ekim 2017 tarihinde katıldı
Kaddafi kendi vatandaşına tüm hizmetleri ücretsiz verme çabası içerisindeydi. Ulaşım, eğinim, sağlık ve barınma gibi... Devlet vatandaşını içte ve dışta ücretsiz tedavi ediyordu. Her tarafta hastane inşa ediliyordu. Yüz kadar irili ufaklı aşiretin meydana getirdiği Libya halkına tüm çağdaş hizmetleri sunma gayesinde olan Kaddafi'nin paylaşmayı istemediği tek şey iktidarı idi.
Sayfa 53 - Destek·Kitabı okudu
Reklam
Kaddafi'nin batı karşıtı tutumu.
Batı, 27 yaşında genç bir yarbay olarak kralı deviren İngiliz ve Amerikan üslerini kovan Kadafi'nin bu kazığı batı tarafından hiç unutulmadı. Üstelik kaddafi emperyalizmi temsil eden batılı ülkelerle özellikle, özellikle Afrikada mücadele etmeyi hiç unutmamış ve dümyanın her yerinde batı için problem yaratmıştı. Örneğin Mandela ve Güney Afrikanın mücadelesine en büyük desteği Kaddafi vermişti. Dönemin başbakanı Turgut Özal, Kaddafinin teröre destek vererek ABD'yi kışkırttığına ve bu ABD'nin yaptığı saldırıyı hak ettiğini ima etti. Oysa birçok resmi belgeye göre Kaddafi'nin desteği olmasaydı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs çıkartması başarılı olmayacaktı!
Sayfa 58 - Destek·Kitabı okudu
1986 yılında başka bazı gazeteci ve yazarların olduğu bir toplantıda Kaddafi ile sohbet ediyorduk. Konu döndü dolaştı özgürlüklere geldi. Hiç üzerine alınmayarak konuyu batılı ülkelere getirdi: " Bakın batıda her zaman parası olan partiler yada kişiler kazanır. Yani kapitalist partiler. Tıpkı bizdeki krallıklar gibi.
Sayfa 61 - Destek·Kitabı okudu
Kaddafi
... Bir seferinde parlamento, Kaddafi'nin önerisiyle başlık parasının kaldırılmasını tartışıyordu. O gün milletvekili "kadınlar" öneriye çok sert karşı koydular ve önerge kabul edilmedi. Okur notu: Türkiye'de sorsan kaldırılsın tabi der insanlar değil mi Kaddafi'nin çağdaşlaşma tutumu bir çok kez halk tarafından reddedilmiştir.
Sayfa 62 - Destek·Kitabı okudu
Filistin ve İsrail üzerine
1917'de Osmanlı bölgeden çekilmeden önce Filistin'de yaklaşık 50 bin yahudi vardı. Aralık 1917'e İngiliz ordusu yahudi gönüllüler ile birlikte Filistin'i işgal ettikten sonra dünyanın dört bir yanından yahudileri Filistin'e taşıdı. Bu yahudiler İngiliz işgal kuvvetlerinin desteği ile Filistinlilere saldırıp durdu. 2. Dünya savaşı sonrası Filistin sorunu ABD'nin ilgi alanı içine girdi. Uzun tartışmalar sonrasında ve ABD'nin baskısıyla Filistin toprağının %56'sı 30 yılda sayıları 600 bini bulan yahudilere verildi ve oradaki Filistin halkı kovuldu. Oysa toplamda Filistin'de 600 bin yahudiye karşılık 1.2 milyon müslüman ve hristiyan yaşıyordu.
Sayfa 105 - Destek·Kitabı okudu
Reklam