Müslüman şahsiyet yerini Çağlar boyu her sözün ehemmiyetini idrak ile kazandı arşılaşılan her şeyin değerini fark etmek şahsiyetimiz in İslami basını pekiştirdi Müslüman olarak da insan olarak da sözlerle bütün sözlerle alakamız var münasebetsizlik ten dinimiz sebebiyle kaçınıyor sözlerle sözlerin hakkını verecek münasebeti ancak ağzımızdan çıkan kulağımız işittiği zaman kurabiliyoruz ne dediğimizi bilmekle mükellef olduğumuza kanaat getir işimizde Müslüman şahsiyeti kazanmaktan duyduğumuz memnuniyetin tezahürü sayılıyor.
cahiliye devrinde insanlar Francis bacon'ın yücelttiği anlamda birçok şey biliyordu ne var ki bilginin cahiliye devrinde aldığı şekil malumatfuruşluk dan öteye geçmezdi ur'an nazil oldu ve neyi bilmenin insana ne yüklediği ortaya İslam'la çıktı Müslümanlar arasına katılmak Hayatım bir hediye olduğunu görmenin yolunu açtı.
bir girişim adına kendi canına kıymaya kalkışan insanın hazin gayesi iç burkucu bu kişi nerede hangi çağda yaşamış ve kimin nesi olursa olsun onun gayesine ulaşamama ulaşamadığı Yani herhangi birinin intihara teşebbüsü bizi az ve çok tesir altında bırakacaktır içimizde bir şeylerin yerlerini değiştirdiklerini hissedeceğiz içimizde bir şeylerin yerleri değiştirilen hissedeceğiz öyle sanıyorum öyle sanmak istiyorum insanlığına müracaat edebileceğimiz bir biz olduğuna inanmak istiyorum