Semacaaa

Semacaaa
@Semacaaa
Marmara Üniversitesi
442 okur puanı
Ocak 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap

Semacaaa

, bir kitap okudu
Puan vermedi·67 syf.·
2020 5. kitabı
Tezer Özlü
7.1/10 · 20,4bin okunma
Edebiyatın En Tatlı Eşleşmeleri!
Peki ya sizin favori kitabınız hangi tatlı olurdu?
Oblomov'un ruhunda tutkular, istekler, kahramanlık tasarıları doğmuyordu. Zamanın geçişini, ömrünün boşuna harcanmasına, iyi kötü hiçbir iş yapmayışına, bir ot gibi yaşamasına hayıflanmıyordu. Sanki görünmez bir el onu değerli bir çiçek gibi bir saksıya koymuş, soğuktan, sıcaktan, yağmurdan koruyor ve şefkatle besliyordu.
Sayfa 484·Kitabı okudu
"Kimse insanın karnındakini görmez ve dedikodusunu etmez ama kalın bir saat zinciri, yeni bir ceket, parlak kunduralar herkesin diline düşer."
Sayfa 476·Kitabı okudu
İçinizdeki güç canlandığını zaman, derdi, çevrenizdeki hayatta yeni bir anlam kazanacak, şimdi görmediğiniz şeyleri görecek, işitmediğiniz şeyleri işiteceksiniz: Sinirleriniz birer tel gibi ses verecek, dünyaların müziğini duyacaksınız, otların büyüdüğünü işiteceksiniz. Bekleyin, acele etmeyin, bir gün kendiliğinden olacak bu.
Sayfa 290·Kitabı okudu
Ne olacak, hayat hiç yakamı bırakmıyor. İyi ya, daha ne istersin? İyi mi? Evet hep yüzümü okşasa iyi. Nasıl yaramaz çocuklar okulda kendi halinde bir insanı rahat bırakmazsa, nasıl onu habersizden çimdikler, yüzüne gözüne kum atarlarsa hayat da beni öyle üzüyor... Bittim artık.
Sayfa 204·Kitabı okudu