Suzan gündüz

Suzan gündüz
@Suzi0717
emekli
ilköğretim
istanbul
Tokat
500 okur puanı
Nisan 2020 tarihinde katıldı

Suzan gündüz

, bir kitap okudu
Puan vermedi·250 syf.··
2022 74. kitabı
Ali Lidar
7.5/10 · 602 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Puan vermedi·56 syf.··
2022 73. kitabı
#okudumbitti #GuyDeMaupassant #AtÜstünde #55sayfa #EkimAyı9cuKitap Selam kitapcanlar. Can yayınlarının lacivert klasikler serisinden bir kitap yorumuyla geldim yine. Ara okumalar için harika bir fırsat oldu bu eserler. Yazardan daha önce hiç bir eser okumamıştım. Romanları ve şiirleri de bulunan yazar daha çok kısa öyküleri ile tanınıyormuş. Ben yeni tanıdım kendisini. Bu eserde At Üstünde, Bebek, Kraliçe Horsente, Hayalet, Ay ışığı ve İp isimli 6 öyküsü bulunuyor. Her bir hikayenin kendi içinde verdiği anlamlı mesajlar var elbette ama ben en çok Ay ışığı ve İp isimli öykülerden etkilendim diyebilirim. Bebek isimli öykü de fena değildi aslında. Ama en favori öykün hangisi diye sorulsa İp adlı öykü derdim. İp öyküsünde aslında "ateş olmayan yerden duman çıkmaz" atasözünün nasıl geçersiz olabileceğini tüm çıplaklığı ile gözler önüne sermiş yazar. Zaten oldum olası hiç sevmem bu atasözünü. Bana her zaman iftira atanların arkasına saklanacakları saçma sapan bir söz gibi gelmiştir hep. Belki de böylesi bir duruma maruz kaldığımdan kimbilir. Ama art niyetli insanlar o ateşin olmadığı yerden de öyle güzel çıkarıyorlar ki o dumanı. Nasıl mı? Okuyun görün. İçim acıdı benim.
At ÜstündeGuy de Maupassant · Can Yayınları · 2021390 okunma
Puan vermedi·128 syf.··
2022 72. kitabı
#okudumbitti #AleksandrNikolayeviçOstrovski #BuHesaptaYoktu #128sayfa #EkimAyı8ciKitap Deseniz ki bana "zeytinyağı gibi üste çıkmanın" "haksızken haklı olmanın" nasıl bir şey olduğu üzerine bir kitap var mı işte bu o kitap derdim size. Yazar 19. YY ortalarında Rus tiyatrosunun en önemli isimlerinden birisiymiş. Kitabın başında yazar hakkında geniş bilgi bulunuyor. Tiyatro metinleri okumaya bayılıyorum. Özellikle sonunda sizi ters köşe yapan bu tür kitapları. Alıntılardan sonra neden bu tür eserleri çok sevdiğimi anlayacaksınız. "Malum ya, kendini dine veren bir kadın kolaylıkla şarlatanların, sahtekarların elinde oyuncak olabilir" Valla son dönemde Müge Anlı'da işlenen büyü konularını hatırlayınca bu alıntıya bi tebessüm etmedim değil. Lakin bu din ya da kadın ile ilgili mi tartışılır. Zira daha bugün bir erkek tılsımdan büyüden bahsediyordu. "Gorodulin: Ben bütün zincirlere karşıyım,evlilik zincirine bile. Madam. T.: Ama siz taşıyorsunuz o zinciri. Gorodulin:" Onun için düşmanıma bile taşıtmak istemem" Ben buna yorum yapmayayım. "Krutitski: Mazinizde utanılacak bir şey var mı? Çekinmeden itiraf ediniz. Glumov:Üniversitedeyken çok tembeldim. Krutitski:Çok daha iyi. Fazla öğrensen tehlikeli adam olurdun." Hani cahillik mutluluktur denir ya işte tamda bu. Çünkü bilirsen kurcalarsın vr kurcalarsan tehlikeli adam oluverirsin. "İğreti ata binen tez iner" bir rus atasözü "Özlenen konuk davet beklemez" Bu da ilginç bi atasözüymüş. Özlenen özlendiğini bilse...... Diye devam eder bu tartışma.
Bu Hesapta YoktuAleksandr Ostrovski · Cumhuriyet Yayınları · 2000138 okunma
Puan vermedi·176 syf.··
2022 71. kitabı
#okudumbitti #CoşkunSalar #Rose'a Konuşmalar #170sayfa #EkimAyı7ciKitap "Bir seveni olacak Elbet bunca acının. Şu karanlık gecenin sonuna Güneş doğuran" Bazen iki satırlık bir şiirde bulursun tüm duygularının özetini. Yakalar yüreğinden seni. Ve bazen de birkaç sayfa ötede bulursun aşkın en saf halini. "Ne feribot gözümde Ne deniz Ne de elinde simit Koşan çocuklar İçinde Deniz Uyuyan martılar Kim bilir! Hangi cami kubbesi de seyrediyor beni Unutun!!! Bütün bu söylediklerimi Yastığa varmak üzere başım. Ve çok Çok uzaklardan geliyor Gülüşünü kuşanmış gözleri sevdiğimin.... Ve sonra dilin olur şiir, sesin olur, duygun olur isyanına tercüman olur.
Rose’a KonuşmalarCoşkun Salar · İzan Yayınları · 20225 okunma