Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

curiosity

curiosity
@Togy
Evrenin veya olayların bir bölümünü konu olarak seçerim, deneye dayanan yöntemler ve gerçeklikten yararlanıp sonuç çıkarmaya çalışırım. Bunu yapan bir benim bir de bilim. İkimizin de kıymetini bilin.
curiosity yorumladı.
600 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
30 günde okudu
Vov. Belki de hayatım boyunca karşılaşabileceğim en kötü çeviriyi okudum! Arka kapakta wallfacer projesi yazar, kitap içinde duvarabakan... Bu kelime aynı cümlede üç kere geçiyor, biri çevrilmeden bırakılmış. Cümle yapıları bozuk, anlamlar kaymış. Sanki G. translate ile çevrilmiş tüm kitap. Yazım hataları ve paragrafların yanlış bölünmesinden bahsetmiyorum bile. Kocaman bir kitap. Ve kocaman bir rezalet.
Karanlık Orman
Karanlık OrmanCixin Liu · İthaki Yayınları · 2019359 okunma
curiosity okurunun profil resmi
Ben suçluların redaktör ve editör olduğunu düşünüyorum. Typo hataları önemli değil çok takılmam sayıları çok değilse. Fakat bu kitaptaki hatalar cümlenin anlamını bozan hatalar. Cümleler devrik bile değil, tamamen anlamsız. Yeni nesil google translate bile böyle hatalar yapmıyor. Seri müthiş ilerliyor ama son kitap Ölümlü Dünya'ya başlamaya korkuyorum. İthaki'ye yakışmamış.
İchi okurunun profil resmi
Yoo. Aslında tam da ithaki'lik bir durum. 7 sayısının önemi üzerine kurulu bir seride çevirdikleri cümle 6 kelime oldu diye seriyi değiştirmeye kalkmış bir yayınevi. Neyse... Üçüncü kitabı bir başkası çevirmiş. Okumadım henüz ama.
Reklam
262 syf.
9/10 puan verdi
·
3 günde okudu
Bakterilerin Büyüleyici Dünyası
Yazar, konu hakkında derin bir bilgiye sahip. Eskiden beri hayali biyolog olmak olduğu için de konuları anlatış biçimi 'hikaye anlatıcı' formatında olmuş. Herkesin anlayabileceği şekilde açıklamış çoğu konuyu. Bu yüzden kitabı ilginç, okunması ve anlaşılması kolay buldum.  Mikrobiyolojiye gerçekten iyi bir giriş.  Okumadan önce mikrobiyolojinin ne olduğu ve tam olarak ne konuda çalıştıkları hakkında pek bir fikrim yoktu. Kitabı çok beğendim, çünkü bu karmaşık konuya giriş için yeterliydi, ama beni çok fazla detaylı bilgiye boğmadı. Gerçi kitabın sonundaki kaynaklar uzmanlar için gayet yeterli.  Yazar dünyanın bakterilere nasıl güvendiğini ve ihtiyaç duyduğunu çok iyi örneklerle açıklamış. Mesela kara ölüm(veba) sırasında ressamların stili ve içeriğinde bakterilerin sanatı nasıl yönlendirdiği, ayrıca bakterilerin tarihi eserleri, tabloları vs. nasıl yok ettiği ve nasıl koruduğu ile ilgili bilgiler çok ilgimi çekti. Ayrıca bu konuyu araştıracağım.  Bu kitabı biyoloji ve mikrobiyoloji hakkında çok az şey bilen ama konuyu çok ilginç bulan herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Dost ve Düşman Bakteriler
Dost ve Düşman BakterilerAnne Maczulak · Alfa Yayınları · 201243 okunma
curiosity okurunun profil resmi
Ilginize çok teşekkür ederim. Dergilik programını kullanıyorum. Hatta şu an referans verdiğiniz makaleyi okuyorum.