Mutluluğun daim olması gibi bir durum söz konusu değildir. Arada sırada mutlu oluruz, arada sırada kendimizi kötü hissederiz ama hayatın büyük bir kısmında ortalamak gider hayat, ne mutlusundur ne de mutsuzsundur. Seni mutlu eden şeyleri araştırdığın zaman mutluluğun kısmı bir artış olabilir, ancak bunların sayısını çoğaltırsan buna da alışırsın ve bu yapılan eylemler seni eskisi kadar mutlu etmemeye başlar. Seni mutlu edebileceğini D
düşündüğün her neyi hayatına alırsan al bir süre sonra ona alışacaksın ve o seni eskisi kadar mutlu etmemeye başlayacak.
"İnsanın fıtratı alışmak üzeredir."
Ben kendi işime bakarım sen de kendi işine bak. Ben bu dünyaya senin beklentilerini karşılamak için gelmedim. Sen de benim beklentilerimi karşılamak için gelmedin. Sen sensin ve ben benim. Eğer tesadüf eseri birbirimizi bulursak bu çok güzel olur. Ama bulamazsak yapacak hiçbir şey yok.