Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Tuğçe

Tuğçe
@Tugcetdd
𐱅𐰇𐰼𐰰 𐰉𐰆𐰑𐰆𐰣 𐰀𐰼𐱅𐰃𐰤, 𐰰𐰇𐰤!
Sabitlenmiş gönderi
"Türk'ler acayip bir millet oldu. Kendisine yapılan fenalıkları unutuyor. Kendisinden başka kimseye düşmanlık gütmüyor. Evet, Türk'ler kendilerine düşman bir millet oldular. Kendilerini yok edecek ne varsa ona sarılıyor, kendisini yükseltecek ne varsa onu tepiyor. Nurcu oluyor, Arapçı oluyor, Moskofçu oluyor, fakat Türkçü olmuyor. Bütün dünyanın birleşeceğini kabul ediyor da bütün Türk'lerin birleşmesini imkansız buluyor."
Hüseyin Nihal Atsız
Hüseyin Nihal Atsız
Reklam
144 syf.
·
Puan vermedi

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Tuğçe tekrar paylaştı.
“Fazla samimiyet, saygıyı azaltır. Çok sevgi, nankörlük getirir. Çok iyilik, suistimal edilir… İnsan ilişkilerinde çok’lar sıkıntılı… Denge esastır.”
"Hep yaşayacakmış gibi öğren, yarın ölecekmiş gibi yaşa."
Reklam
Ancak benim cumhuriyetçiliğim, milli tarihimin milli destanlarımın şereflerini, fetihlerini inkâr etmek anlamına gelmez. (...) Fatih ve Selim büyüklüğü padişahlıkta değil, padişahlık büyüklüğünü bunlarda buldu.
Sayfa 173Kitabı okudu
Atatürk'ün dilde yapmak istediği temizlik, onu tam anlamıyla mümkün olduğu kadar öz Türkçe haline koymak davasıdır. Bu ise onun başardığı işlerin en büyüklerindendir; hatta en büyüğüdür.
Sayfa 187Kitabı okudu
Ki biz Türk'üz bize Türkî gerektir.
Dilini kaybetmiş tek bir millet gösterilmez ki, "Varım!" diyebilsin... Ulusal varlık ulusal dildedir. ...Lastik Sait'i anmadan geçemeyeceğim: Arapça isteyen Urban'a gitsin Acemce isteyen İran'a gitsin Frengiler Frengistan'a gitsin Ki biz Türk'üz bize Türkî gerektir.
Sayfa 196Kitabı okudu
Divan Edebiyatı
Bu Divan edebiyatı, Türk edebiyatı tarihinde bir ilerleyiş, bir gelişme değildir. Fakat bir kaytaklıktır. Dil bakımından beş yüz yıl sürmüş bir kaytaklıktır. Bunun içindir ki, Türk edebiyatı tarihinde yer almaz. Kaytaklık gelişme kabul etmez ve üzerinde işlenemez.
Sayfa 195Kitabı okudu
Divan edebiyatı; saraylarda, konaklarda, laleliklerde bir avuç insana hitap ederken öz Türk edebiyatı, Mohaçlarda, Viyana önlerinde sazların tellerinde haykırıyor... Davulla zurnayı düğün mü sandın Al yeşil bayrağı gelin mi sandın Askere gideni gelir mi sandın.
Sayfa 194Kitabı okudu
Reklam
Osmanlıca
Divan edebiyatı, Farsça ve Arapaça söyledi, Fars ve Arap zevkiyle söyledi, kültürüyle beraber... Fakat bir Farsça bir Arapça söyledi ki, Fars okusa anlamaz, Arap okusa anlamaz! Türk okusa binde birini anlamaz. İşte bu dilin adı Osmanlıcadır.
Sayfa 192Kitabı okudu
264 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.