Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

3oda1yalnızlık

3oda1yalnızlık
@UcOdaBirYanlizlik
Sıkı Okur
Yalnız yaşıyor…Hep gülüyor..Mavi rengi seviyor. Acayip müzik dinliyor. Sallanan sandalyesinde kitap okumaya bayılıyor Çok kahve içiyor. Elmayı bütün halinde ısırarak yiyor. Puding hayatının anlamı...
İkinci olursak?
Son birkaç bin yıldır, insanlar bu dünyadaki rakipsiz yerini tek bir nedenden dolayı korumuştur: Etraftaki en akıllı şey biziz. Biz en büyük, en hızlı, en güçlü, en uzun yaşayan veya başka herhangi bir “en” değiliz. Fakat en akıllıyız ve aklımızı kullanarak dünyanın tartışmasız hakimleri haline geldik. Peki, dünyadaki ikinci en akıllı şey haline gelirsek ne olacak? Ve öylesine ikinci de değil, utanç verici bir farklı ikinci olursak?
Reklam
Ne işe yarıyoruz?
“ insanlar ne işe yarıyor?” Oluşumu ise Wired’in kurucu editörü Kevin Kelly kısa ve öz biçimde bir çerçeveye oturtuyor: “ Önümüzdeki on yılı -belki de aslında yüz yılı- kalıcı bir kimlik krizi içinde, sürekli olarak kendimizi insanların ne işe yaradıklarını sorarak geçireceğiz… Yapay zekanın gelişinin en büyük yararı yapay zekaların insanlığı tanımamıza yardımcı olacak olmalarıdır. Kim olduğumuzu söylemeleri için yapay zekalara ihtiyacımız var.
Zeka
Zeki olmak 10.000 farklı şeyi yapabilmek değildir. Zeka bu 10.000 şeyi yeni konfigürasyonlarlarda birleştirmek ve 10.001 işi yapmak için bunlardan birindeki bilgiyi kullanmaktır.

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Yapay Zeka
Tarihçi Jacques Barzun “ bilgisayar ironik bir yanıt verdiğinde” artık yapay genel zekamız olduğunu bildiğimizi söyledi. Şunu da ilave edebilirdi: “ veya ona yapay denmesine alındığında!”
Bazı İnsanlar
Kim Peek adındaki adam, bir gözüyle bir sayfayı ve diğer gözüyle diğer sayfayı olmak üzere, iki sayfayı andan aynı anda okuyarak dakikada 10.000 kelime okuyabiliyordu.
Reklam
Robot
Robotlarda programlanmış faktörlere dayanan otonom öldürme kararı verebilen robotlar yapmalı mıyız? Bunu savunanlar, robotlar protokolleri tam olarak izleyecekleri için sivil ölümlerin sayısını azaltbileceğini ileri sürer. Yorgunluk veya korkunun etkisinde olan bir asker bir anda kelimenin tam anlamıyla ölümcül bir hata yapabilir. Gel gelelim “bir an” bir robotun ihtiyacı olan tek şey!
Akış
Akışa karşı koyma. Değişimden kaçma. Gelmesi gereken gelir gitmesi gereken gider. Değişim döngüsü böyledir. Kalıcı olan hiçbir şey yoktur. Nerede direnç gösterdiysen hep oradan yara alıp kırıldın. Hem zaman kaybettin hem güven. Tanıdık olan güvenli gelir ama ruhunu bilinmezliğe açtığında gerçekleşir mucizeler.
Karl Marx
Karl Marx şöyle demiştir: ”Çok fazla yararlı şeyin üretimi çok fazla yararsız insana yol açıyor”.
Gelecekteki sen
Eğer 2047’de haftafa 15 saat çalışarak 2017’nin ekonomik yaşamını sürdürebilmek,sizce kaç saat çalışırız ?Benim tahminim 40 veya daha fazla çalışacağımız yönünde 2017’nin ekonomik yaşamı 2047’yi standartlarında oldukça zor görünecektir. Gelecekte 2017’deki yaşamı anlatan bile şunlara söyleyebilirdi: 2017 mi? O tarihte insanların hiçbir şey satın
Zor
Bu fenomen o kadar iyi belgelerinmiştir ki adı bile vardır: Moravec paradoksu. Hans Moravec bilgisayarlarla zor, zekice şeyler yapmanın “kolay” şeyler yapmaktan daha kolay olduğunu fark edenlerden biridir. Bir bilgisayara Satrançta bir ustayı yendirmek, bir köpek fotosu ile bir kedi fotosu arasındaki farkları söyletmekten daha kolaydır.
Reklam
Robot olarak
Bir robotun bakış açısından, bu işlerin hangisi daha çok beceri gerektirir? Bir garson mu yoksa tomografi sonuçlarını yorumlayan yüksek eğitimli bir radyolog mu ? Hiç tartışmasız, bir garson. Garsonluk , kokmuş eti fark etmekten, çocuk kusmuğunu temizlemeye tek yüzlerce beceri gerektirir. Ancak tüm bu şeyleri kanıksadığımızdan, bunların o kadar zor olduğunu düşünmeyiz. Bir robot açısından ise radyologun işi buna kıyasla çocuk oyuncağıdır. Sadece veriler girilir, olasılıklar çıkar.
Maliyet
Bir endüstride verimlilik sağlayabildiğinizde maliyet düşürür ve kaliteyi artırırsınız. Maliyetlerin düşürülmesi ve kalitenin iyileşmesi üretimi arttırır ki bu da meslekler yaratır.
Yapay Zeka
Bildiğimiz her şeyi yavaş yavaş öğrenen bir yapay zeka olacak ve bir makine neredeyse her şeyi neredeyse herkesin daha iyi yaptığında sosyal yapımız çözülmeye başlayacak buna kendimizi hazırlamamız gerekiyor.
Varsayımlar
Varsayım 1: insan makinedir Varsayım 2: insan makine olduğu için mekanik bir insan yapabiliriz Varsayım 3: Mekanik insanlarda yaratıcılık dahil zihinsel becerilerin hepsi olur
Kalabalık
Onursuz bir kalabalık içinde kendine saygını yitirmek yerine onurlu bir yalnızlıkla öz değerini korumaya devam etmeyi tercih etmek çok daha akıllıca bir seçim olacaktır
209 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.