Burak

Burak
@_BurakB_
Kınayıcının kınamasından korkmayan. وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ Kim Allah'a güvenirse O, ona yeter.
Allah'a Kul
Kırıkkale Üniversitesi
Sivas
607 okur puanı
Haziran 2020 tarihinde katıldı
İmam Nevevî der ki: “Kişinin yabancı bir kadına bakması ancak evlenme, alış-veriş ve benzeri durumlarda caizdir. Kadınlara dokunmak ise bu durumların hiçbirisinde caiz olmaz.”
“el-Ezkâr”, sf. 228.
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
Müşrik kadınlarla evlenmek Kur’an ve Sünnetin açık nasslarına göre haramdır. Kendileri ile evlenilmesi caiz olan kadınlar, ya Müslüman olmalıdır ya da (Yahudi ve Hıristiyanlar gibi) kitap ehli birisi olmalıdır. Evlenmek istediğimiz kadın eğer bunlardan birisi değilse onunla evlenmek caiz değildir.
Kendinize özen gösterin. Bunu hak ediyorsunuz.
Hiç kimse her zaman tama­men, bütünüyle, baştan sona nazik / dürüst / dakik / düşünceli / bece­rikli ya da herhangi bir şey değildir. Kendinizi mükemmelden azına sahip olduğunuz için küçümsemek yerine, sahip olduğunuz kadarıyla özelliğinize değer verin.
“Eğer bir şey yapmaya değerse, kötü yapmaya da değer.”