Kişinin kendisine dair bir merak içerisinde olması, hakkımızda keşfettiğimiz her şeyi sevmemiz anlamına gelmez; sadece kendimize de, acı çeken ve yardıma muhtaç birine gösterdiğimiz gibi yargılamayan bir kabulle yaklaşmamız anlamına gelir.
“Suçluluk ile kırgınlık hissetmek arasında bir seçim yapmanız gerektiğinde, her defasında suçluluğu seçin.” Bir şeyi reddetmek sizde suçluluk duygusu yaratırken, rıza göstermek ardında bir kırgınlık bırakacaksa, suçluluğu tercih edin. Kırgınlık ruhun intiharıdır.
“Bir kadın olarak annemin yarısı bile değilim,” diyebilirdi neşeyle , ”ve bir kadın olarak onun çeyreği bile olmak istemiyorum. Ben sadece kendim olmak istiyorum.”

Bir insan güçlü olmasına rağmen yardıma ihtiyaç duyabilir, hayatın bazı alanlarında sağlam durup bazı alanlarında çaresizlik ve kafa karışıklığı yaşayabilir. Yapabileceğimizi düşündüğümüz her şeyi yapmamız mümkün değildir.