Sosyal normları ve piyasa normlarını kendi ayrı yollarında tuttuğumuzda, hayat oldukça güzel ilerler. Ama piyasa normları düşüncelerimize bir kere ayak bastığında, sosyal normlar uzaklaşır. Piyasa normlarının su yüzüne çıkması içinse, paradan söz edilmesi yeterlidir.
İbrahim bin Edhem Hazretleri dedi ki: “Her kim Allâhü Teâlâ’ya itaat ve ibadetlerinde gevşeklik ve tembellik hissederse bilsin ki bu, az veya çok haram şüphesi olan bir şey yediğindendir.”
İmam-ı Azam Ebu Hanife Hz'nin kıymeti ve büyüklüğünü anlamak için şu hadisi Şerif kafidir.Peygamber efendimiz (s.a.v) buyurdular ki : "Yüz elli senesinde dünyanın zineti(süsü) gider." Bu hadis-i şerifi duyduğu için şemsü-l eimme kerderi: Bu hadisi şerif Ebu Hanife içindir. Çünki yüz elli senesinde vefat eden İmâm-ı Azam'dır.buyurdu.