Merv

10/10
·256 syf.··
Beğendi
·
2022 12. kitabı
·
107 günde okudu
·
Okunma: 20 Ağustos 2022 01:34
Kitapta onlarca sorun ele alınmış. Murtaza Mutahhari kendince hem sorunları detaylı şekilde tespit ediyor hem de kendince çözüm önerileri sunuyor. Çok fazla konuya değinildiği için haliyle biraz yüzeysel geçiliyor konular ama ayet, hadis, tarihi olaylar hatta şiir alıntılarıyla da anlatım zenginleştirildiği için bu yüzeyselliğin farkına vardığınızda kitap bitmiş oluyor. Kitapta en beğendiğim şey eleştirilerin objektif bir şekilde, taasuptan uzak ve bir kesime iyi görünme çabası güdülmeden yapılmış olmasıydı. Kitabı okuyan herkesin illaki payına düşecek bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum. İyi okumalar.
Din
10 KonuşmaMurtaza Mutahhari · Kevser Yayıncılık · 201817 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!

Merv

, bir kitap okudu
10/10
·256 syf.··
Beğendi
·
107 günde okudu
·
2022 12. kitabı
Murtaza Mutahhari
9.8/10 · 17 okunma
Alimsiz İslam tezini her zaman istismar olarak gördüm ve görmekteyim. Hiçbir şeyin alimliğin yerini almayacağına inanıyorum. İslami, yüce, derin ve asil kültürel değerlerini taşıyıcıları, sadece bu güruh arasında bulunmaktadır. Milletimizin devamının esas sırrı olan o takvalar imanlar, maneviyatlar, ihlaslar; o kıpırdanmalar, hareketler ve fedakarlıklar sadece bu mukaddes Vatanda kendini gösterir.
Sayfa 251·Kitabı okudu
Din
Avamın özelliği her zaman geçmişe ve alışkanlıklarına bağlı kalması, hak ve batılı birbirinden ayıramamasıdır. Avam, her yeniliği bidat ya da heva ve heves olarak adlandırmaktadır. Yaratılış gayesini fıtrat ve tabiatın gerektirdiklerini bilmemektedir. Bu yüzden her yeniyi muhalefet etmekte her zaman mevcut vaziyeti koruma taraftarı olmaktadır.
Sayfa 238·Kitabı okudu
Neden
Neden bizim aramızda sessizlik, hareketsizlik ve ölü gibi davranma; hürriyet, hareket ve canlılığa tercih edilmektedir. Neden makamını korumak isteyen herkes ağzını açmayıp ayağını eteğinin altını çekmektedir? Neden eğitim programlarımız ihtiyaçlara göre düzenlenmiyor? Neden yeterince dergi, yayın, telif ve tasnifimiz yok? Neden bizim aramızda lakap, ünvan, DIŞ GÜZELLİK , KIYAFET ve MİMİKLERE gösterilen ilgi bu kadar artmıştır, ve maalesef günden güne artık yayılmaktadır. Bir sorumluluğun başına geçen salih ve aydın büyüklerimizin ıslah güçlerini kaybetmelerinin ve önceki düşüncelerini unutmalarının sırrı nedir?
Sayfa 222·Kitabı okudu