Ukbe bin amir şöyle dedi: Rasulullah'ı şöyle buyururken işittim: her kişi kıyamet gününde insanlar hakkında hüküm verilinceye kadar sadakasının gölgesinde kalacaktır.
Buhari ve Müslim'de Ebu Hüreyreden rivayet edildiğine göre Rasulullah şöyle buyurmuştur: "Her günün sabahında yeryüzüne iki melek iner. Bunlardan biri: Allah'ım malını Allah rızası için infak edene yerini dolduracak karşılığını ver. Diğeri de Allah'ım cimrilik edenin malını yok et diye beddua eder."
İnsanın yaratılmasındaki maksadın kendisine emredilen ibadetleri yerine getirmesi olduğu gibi, aynı şekilde ibadetlerin edasından maksat da imanın hakikati demek olan "yakini" elde etmesidir.
"Yakin: kalbin yakinen yani şüphe ve tereddüde Mahal kalmayacak şekilde iman etmesi demektir."
Bugünden sonra babanın üzerinde hiç ızdırap kalmayacak benim güzel kızım, tatlı kızım. kıyamette kadar hiç kimseyi hayatta bırakmayacak olan ölümün baban için vakti gelmiştir.
öldüğüm vakit 'hepimiz Allah'tanız yine ona döneceğiz' deyip sabret sakın ağlama.