Dilhun Bir Muallime

Dilhun Bir Muallime
@___dilhun___
Allah'a layık bir kul olma çabasında... “İnsan bin ümit, bin telaş, bin hasret, bir ölüm...”

Dilhun Bir Muallime

, bir kitabı yarım bıraktı
İmam Gazali
9.7/10 · 31 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?

Dilhun Bir Muallime

, bir kitabı yarım bıraktı
İmam Gazali
9.2/10 · 17,1bin okunma
Puan vermedi·200 syf.·
Beğendi
·
18 günde okudu
·
2025 5. kitabı
Funda Uçuk Er
9.3/10 · 1.496 okunma
"İnsan dünya ve ahiret dağları arasında Berzah adı verilen bir vadidedir. Ve insanın burada söyleyeceği her söz her iki dağda da yankılanır. Bu yüzden iyi sözler söyleyenler her iki ålemde de mutlu ve cennettedir,"
Alıntı
Aşığı sadık mı değil mi emin olmak için.
Ne diyordu Taptuk Emre... Aşk yoluna çıkmak ise niyetin, vuslata ermek ise gönlündeki, bela ile imtihan edilirsin. Biz "çalap" deriz, her daim Allah'tır gönülde adı. Amma onun bir adı da "Zül celal-i vel ikram'dır". Kişi ister ki hemen cemalini göre, o güzellik karşısında mest ola. Ama o önce kahrı, zulmünü, celalini gösterir "Zül celal-i vel ikram"... Demek önce celal, sonra ikram. Önce kahır, zulüm, imtihan, çile, sonra lütuf, sonra ihsan, sonra ikram. Ya sebep nedir, önce celal sonra ikramda bulunur? "Aşığı sadık mı değil mi emin olmak için."
Alıntı