Sümeyye

Sümeyye

, bir kitap okudu
Puan vermedi·455 syf.·
18 günde okudu
·
2020 39. kitabı
Aziz Nesin
9/10 · 378 okunma
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
"İnsan çok kez başkalarından geldiğini sandığı sıkıntıları kendisi yaratmaktadır. Başkası boğazımızı sıkıyor sanırken, gerçekte kendi boğazımızı kendimiz sıkıyoruzdur yada boğazımızı sıkmaları için uğraşıyoruzdur. Başkalarından geldiğini sandığımız belaları, kendimiz başımıza sarmaktayızdır."
Sayfa 430·Kitabı okudu
İnsanın başına gelen ve gelebilecek olan hiçbişeyin, insan yaşamının hiçbir değişiminin felaket olmadığını çocuklarımıza öğretmeliyiz. Okuldan çıkarılmak da felaket değildir. Yaşamın gerçek felaketlerini, toplumun düzensizliği yüzünden biz kendimiz, kendimize hazırlamaktayız.
Sayfa 343·Kitabı okudu
İnsanoğlunun hem çirkin yanlarını başkalarından saklamak, hem de anılar yazarak, günlükler tutarak bunu açıklamak isteyişinin nedeni arınmak mıdır, kendini dışlamak yoluyla var olduğunu duyurmak mıdır, yoksa bir ruhsal savunma mıdır?
Sayfa 341·Kitabı okudu
Ey azizan kış geçer, geçmez azab-ı imtinan Bir eteksiz kürk için takbil-i dâmenden geçin! Şu demektir: "Ey dostlar! Kış geçer ama, başa kakmanın acısı geçmez, buyüzden bir eteksiz kürk için etek öpmekten vazgeçin!" Ne yazık ki bu ikiliği kimin yazdığını unutmuşum.
Sayfa 306·Kitabı okudu