Merve Öztürk

Merve Öztürk
@_werve_
"Yaralarımız ve övgüye duyduğumuz ihtiyaç bazen en iyilerimizi bile kör edebilir" *Irv.Yalom*
Doğruyu söylemenin insanı özgür kıldığını düşündü.Doğruyu söylemek çok saygın ve cesaret isteyen bir davranıştı Ama aynı zamanda doğru bazen dokunduğu her şeyi küle çevirirdi..
Sayfa 62·Kitabı okudu
Reklam
Edebiyatın yaptığı şey, gece yarısı bir dağ başında yakılan kibritle eşdeğerdir. Bir kibrit az ışık verir ancak çevrenin ne kadar karanlık olduğunu görmemizi sağlar
... böyle içten yalnız çocuklar gülebilir. Birde deliler
Sayfa 123·Kitabı okudu
Endişelerimiz ve kaygılarımızın yarısı başkalarının bizim hakkımızda düşündüklerinden kaynaklanır.Bu dikeni tenimizden çıkarmalıyız. İyi bir izlenim yaratma isteği o kadar güçlüdür ki pek çok mahkum idama giysilerini ve son hareketlerini düşünerek gitmiştir. Başkalarının fikirleri her an değişebilen bir hayaldir. Fikirler pamuk ipliğine bağlıdır ve insanı başkalarının ne düşündüğüne yada daha kötüsü ne düşünüyormuş gibi göründüklerine köle eder, çünkü gerçekte ne düşündüklerini asla bilemeyiz.
Sayfa 103·Kitabı okudu
"Çoğu insanı ölüm konusunda dehşete düşüren şey geleceğin kaybı değil geçmişin kaybıdır.Aslında unutma davranışı hayatın içinde her zaman var olan bir ölüm biçimidir"
Sayfa 20·Kitabı okudu
Reklam