Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
70'li yıllarda Türkiye'de de Avrupa'da olduğu gibi coşkulu bir atmosfer vardı. Sol fikirler destek bulmaya, yandaş kazanmaya başlamıştı. Bir tür 68 Mayıs'ı yani... Ama orada, gelenek her zaman daha güçlüydü. Bir tepki hareketi ortaya çıktı. Aşırı sağcılar, Alpaslan Türkeş adında birinin etrafında örgütlendiler. Önce üniversitelerde küçük gruplar oluşturdular, sonra Anadolu'da gençleri örgütlemeye başladılar. Bunlar kendilerine "Bozkurtlar" diyordu. Ya da "Ülkücü Gençler"; dernekleri de "Ülkü Ocakları"ydı.
Sayfa 204Kitabı okudu
275 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Enver Behnan Şapolyo / Alparslan. (1900- 2 Haziran 1972 ) Şazimet Hanım ile Maarif Nezareti Meclis-i Kebir üyelerinden Fevzi Bey’in oğludur. İstanbul Sultanisi’ni ve İstanbul Muallim Mektebi’ni bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. Milli Mücadele döneminde Ankara’ya giderek Kuva-yı Milliye
Alparslan
AlparslanEnver Behnan Şapolyo · Ötüken Neşriyat · 201239 okunma
Reklam
28 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
Babalar bazen zorlansalar bile her şeyin üstesinden gelirler. Pardon, neredeyse her şeyin… Babaların yapamadığı tek bir şey var ve onu da kitabın sonunda öğreniyoruz.
Babam Neredeyse Her Şeyi Yapar
Babam Neredeyse Her Şeyi YaparGünther Jakobs · İş Bankası Kültür Yayınları · 20236 okunma
Her insan mutlu olamaz. Çünkü gereğinden fazla özler dünü. Hak ettiğinden fazla düşünür yarını. Ve hiç hak etmediği kadar bilinçsizce yaşar bugünü. Her insan mutlu olamaz. Çünkü gereğinden fazla özler hayatından çıkanları. Hak ettiğinden daha büyük umutla bekler hayatına girecekleri. Ve asla göremez yanı başındakileri.
Allah ŞAHADETLERİNİ kabul etsin.
MEKANLARI CENNET OLSUN 2015-2016-2017 YILI TEMMUZ AYINDAN BERİ 1170 VATAN EVLADI ŞEHADETE ERDİ 1-ŞEHİT POLİS MEMURU BÜNYAMİN TORĞUT 2-ŞEHİT POLİS MEMURU OKAN ACAR 3-ŞEHİT POLİS MEMURU FEYYAZ YUMUŞAK 4-ŞEHİT UZMAN ONBAŞI MÜSELLİM ÜNAL 5-ŞEHİT ASTSUBAY MEHMET YALÇIN NANE 6-ŞEHİT POLİS MEMURU TANSU AYDIN 7-ŞEHİT ASTSUBAY İSMAİL YAVUZ 8-ŞEHİT UZMAN
27 Mayıs ayaklanmasının önde gelen isimlerinden Alpaslan Türkeş'in bir açıklaması var. Türkeş diyor ki: "En iyi bir askeri idare, en kötü bir sivil idareden daha kötüdür."
Reklam
Dışarıdan yönetilen bir ülkede, halkın kendi kendisini yönetiminin, yani demokrasinin varoluşu için en temel koşullar bulunmuyor demektir.
Sayfa 128 - İmge Kitabevi Yayınları, 3. Baskı, Kasım 2001Kitabı okudu
160 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
OSMANLI'DA YAŞAMAK Osmanlı tarihini okurken hep saray hayatını merak eder ve en gizli sırları üzerine hayal kurarız, peki ya şehri oluşturan halkın yaşam biçimini hiç merak ettiniz mi? Osmanlı'da Yaşamak, eski adli kayıtlardan tutun ki arşiv vesikalarına kadar detaylı bir çalışmayı kısa bölümler halinde okurunu sıkmadan sunuyor. Üstelik bölüm başlarında da birçok kelimenin köküne inerek harika bir kaynak niteliği taşıyor. II. Abdülhamid'e büyü yapıldığını iddia eden bir Rum'dan, nikah davalarına... Sokullu'nun zamanında yaptırdığı kar kuyularının mahiyetinden, Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde de geçen cadılara... 112 yaşında müslüman olan bir rahibin padişaha yazdığı mektuptan, kadın dırdırından ölen adama... Çekirgelere mektup yazan kadıdan, İstanbul'daki tulumbacılara... Seyyid geçinen düzenbazlardan, hak yiyen ve kötü işler yapanların yargılanmasına kadar ilginç olayların yanısıra, halkın şikayetlerine ve Osmanlı'nın hukuk sistemine de göz atmış oluyorsunuz. Kısacık bölümleri ve sıkmayan üslubuyla 160 sayfalık harika bir yolculuktu. Bence her evin kütüphanesinde bulunmalı ️
Osmanlı'da Yaşamak
Osmanlı'da YaşamakAlpaslan Demir · İdeal Kültür Yayıncılık · 202019 okunma
Elle sürme ve su ile sıvazlayarak temizleme anlamına gelen "mesh" fiilinden türetilen Mesih kelimesi literatür bakımından ise birinin kral ya da peygamber olması için yağ ile yağlanması, kutsanması ve özel olarak seçilmesi anlamına gelir.
Eski Türk dilinde büyü, "büyü, bügi, bügü şeklinde yazılmakta ve sihirbaz, din adamı" anlamına gelmekteydi.
Reklam
Yedi kapılı Thebai şehrini kuran kim? Kitaplar yalnız kralların adını yazıyor, Yoksa krallar mı taşıdı kayaları? Bir de Babil varmış, boyuna yıkılan, kim kurmuş Babil'i her seferinde? Altın şehir Lima'nın hangi evinde oturmuş acaba yapı işçileri? Nereye gittiler dersin Çin Seddi'nin bittiği gece, duvarcılar? Yüce Roma'da
Geç modern çağa kadar insanların %90'ından fazlası, her sabah erken kalkıp ter içinde kalana kadar dek çalışan köylüler olarak yaşıyorlardı. Ürettikleri fazladan gıda, tarih kitaplarını dolduran küçük bir azınlığı doyuruyordu: krallar, bürokratlar, askerler, rahipler, sanatçılar ve filozoflar. Tarih çok az insanın "yaptığı", geri kalanların da tarla sürdüğü veya su kovaları taşıdığı bir şeydir.
1.460 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.