Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gamze Korkmaz

Gamze Korkmaz
@alyanakkk
Güler yüzlü, pozitif, sözlü ifade ve iletişim gücüne sahip, hızlı, dinamik, aktif, değişimlere uyum sağlayabilen, temsil yeteneği olan, kendine güvenen, kitap okumayı, yürüyüş yapmayı, araştırmayı, geliştirmeyi seven biriyim.
Uzman Sosyolog
Yüksek Lisans
Bursa
Bursa, 4 Ağustos 1995
182 okur puanı
Mayıs 2020 tarihinde katıldı
Kendinizi duygusal olarak eğitmek, değerleriniz, başkalarına karşı davranışlarınız ve yaptığınız hatalar gibi kendi gerçeklerinizle yüzleşmenizi sağlar. Duygusal ihtiyaçlarınızı tatmin etmek, kıyaslamalardan yarıştan uzak, güvenli bir içsel durum yaratmanıza yardımcı olur. Egonuz güçlenir ve hayatınız ilerler.
Sayfa 27
Reklam
Eğer ilişkilerinizin gelişmesini istiyorsanız, kendinizle nasıl bağlantıya geçeceğinizi öğrenip bunu gerçek yaşamda uygulayarak kendinizi sevmeye başlamalısınız.
Sayfa 26
Kendinizle oluşturacağınız duygusal bağ, diğer insanlarla daha iyi iletişim kurabilmek için ilk önemli adımdır.
Sayfa 26

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Sağlıklı bir ilişki her iki tarafın da duygusal ihtiyaçlarının eşit bir şekilde karşıladığı ilişkidir. Bunun için üç farklı yol vardır: Duygusal olarak kendine verici olmak Duygusal olarak başkalarına verici olmak Başkalarından gelen duygusal hediyeleri kabul etmek
Sayfa 24
Duygusal olarak kendinize daha çok ilgi gösterdiğinizde, başkalarını sevme konusunda da daha iyi olursunuz.
Sayfa 24
Reklam
Duygusal ihtiyaçların düzenli ve istikrarlı bir şekilde karşılanması başarılı bir hayatın önemli unsurları olarak sağlıklı bir özgüven ve özdeğeriniz geliştirilmesine yardımcı olur.
Sayfa 24
İlişkilerin gelişmeye devam etmesini sağlayan şey kişisel gelişimdir. Sağlıksız bir ilişkiyi dönüştüren şeyler partnerlerinizle birbirlerini saygı ve incelikle (şefkat göstermek) davranmaya yönlendirmesi, karşı taraf incindiğinde düşünceli davranması (özür dilemek), birbirlerinin tutkularını destekleyip ilişkideki başarılarını birlikte kutlaması (minnettarlık) ve karşılıklı etkileşimlerinden öğrenip birlikte olgunlaşmasıdır (karşılıklı dikkat, kabul etmek ve fark etmek).
Sayfa 23
Duygusal bağın farkında olmak sizi gerçekte istediğiniz ilişkiyi yaratma konusunda motive eder. Bu farkındalıkla, sevgiyi alma ve verme beceriniz gelişir, ilişkileriniz derinleşir, büyür ve özdeğeriniz ciddi bir biçimde artar. Siz bu potansiyele sahipsiniz.
Sayfa 23
Duygusal ihtiyaçlarla ilgili farkındalığa varmak değişikliği de beraberinde getirir ancak, taraflardan biri o anki durumun istediği şey olmadığına ya da onu mutlu etmeyeceğine karar verirse bu farkındalık ilişkinin bitmesine yol açabilir.
Sayfa 23
Yedi temel duygusal ihtiyaç, duygusal bağların nasıl kurulup sürdürüleceğini açıklar. Bağlanmanın bahsi geçen 7 prensibi şunlardır: 1. Dikkat etmek, karşı tarafı dinlemek ve ona odaklanmaktır. 2. Şefkat göstermek, sevgiyi duygularla, fiziksel, sözel ya da dolaylı yollardan göstermektir. 3. Fark etmek, karşı tarafın ihtiyaçlarını, hislerini, davranışlarını, arzularını, fikirlerini, bireyselliğinive onu o kişi yapan her şeyi görüp belirlemektir. 4. Özür dilemek, zarar verdiğiniz için üzgün olduğunuzu dile getirmektir. Herkes birbirini farklı şekillerde incitebilir, bu yüzden nasıl özür dilememiz gerektiğini öğrenmemiz gerekir. Özür dilemek karşı tarafın affını istemektir. 5. Kabullenmek, karşı tarafın olduğu insan olmasına izin vermektir. Ben kimsem oyum ve sen kimsen o kişisin. 6. Onaylamak, karşı tarafı şu an olduğu kişi için ya da başardığı veya savunduğu şey için cesaretlendirmek, onu desteklemek ve sevmektir. 7. Minnettarlık, karşı tarafa size verdikleri için -sizin üzerinizdeki etkisini de kapsayarak- duyduğunuz minneti göstermektir.
Sayfa 21
Reklam
İnsanların ilişkilerindeki esas problem zayıf iletişimdir. İletişimin amacı tarafların birbirlerinin istek ve ihtiyaçlarını bilmesini sağlamaktır. Ve en büyük ihtiyaçlar duygusaldır.
Sayfa 21
Birbirinin duygusal ihtiyaçlarını karşılamak, özgüven ve özdeğer inşa eden güçlü bağla yaratır.
Sayfa 20
Küçük yaşlardan itibaren ebeveynlerinizin iletişimini görürsünüz. Onların ilişkisi sizde güçlü bir psikolojik iz bırakır, ancak özfarkındalık kazanana kadar bunun bilincine varmazsınız. Ebeveynlerinizin ilişkisi şahit olduğunuz ilk kişidir. Sevginin ne olduğunu, insanların nasıl iletişim kurduğunu, nasıl karar aldıklarını, gücün nasıl kullandığını onlardan öğrenirsiniz. Bu hayatınızda derin bir etki yaratır. Arkadaşlarınız, iş arkadaşlarınız ve partnerlerinizle olan ilişkilerinizde ebeveynlerinizden gördüklerinizi taklit edersiniz. İyiyi ve kötüyü, sağlıklı ve sağlıksız alışkanlıkları öğrenirsiniz. Bunun farkına vardıkça, ebeveynlerinizin yaptıklarını tekrar edip etmeme konusunda karar vermeniz gerekir.
Sayfa 20
İnsanlar birbirlerini önemsediklerini, hediyeler vermek, yemek yapmak, çocuklarla ilgilenmek, para vermek, bir projede yardımcı olmak ya da ihtiyaç duyulduğunda partnerinin yanında olmak gibi pek çok farklı yolla gösterirler. Bizler bir ilişkinin kalitesini karşı tarafın bizim için ne yaptığı ya da ilişkiye nasıl bir katkıda bulunduğuna göre değerlendiririz. Bunlar genellikle insanların hislerini doğrudan ifade etmesinden daha kolaydır fakat bir tek bunlarla samimi bir duygusal bağ kurulamaz.
Sayfa 18
Gerçek aşkın size küçülmüş, aşağılanmış, mutsuz ya da incinmiş hissettirmemesi gerekir. Gerçek aşk, herkesin en iyi geri dönüşü alabilmesi için yalnızca hissedilmekle kalmamalı, aynı zamanda ifade edilmelidir.
Sayfa 18
1.620 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.