Anıl eroğlu

Tiyatro ve Dünya
Shakespeare'in karakterlerinden biri dünyanın bir sahne,insanların da bu sahnedeki oyuncular olduğunu söylerken , gerçek yaşamla tiyatroda canlandırılan yaşam arasında kurulan bağı dile getirmiş olur.
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Ayağının altına köprü olurum
Yine bir gün Alpullu'dan otomobille Eskişehir'e gidiyorduk.Akşam olmak üzereydi. Bir köyden yolu göstermek üzere bir kılavuz almıştık. Şoförün tarafındaki basamakta ayakta duran bu köylü ile konuşmamı Paşa bana işaret etti.Köylüye sordum: -Mustafa Kemal Paşa'yı tanır mısın ? -Hayır,hiç görmedim! cevabını verdi. -"Görecek olsan ne yaparsın?"dedim. -"Ayağının altına köprü olurum, "deyince, Paşa ile beraber çok duygulanmıştık. Paşanın müsaadeleriyle köylüye Paşa'yı gösterdim: "işte Mustafa Kemal Paşa!" dedim.
Başkumandanlık Meydan Muharebesi
Her safhasıyla düşünülmüş,hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle neticelendirilmiş olan bu harekât,Türk ordusunun, Türk subay ve kumanda heyetinin yüksek kudret ve kahramanlığını tarihte bir daha ispat eden muazzam bir eserdir. Bu eser,Türk milletinin Hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz abidesidir. Bu eseri vücuda getiren bir milletin evladı,bir ordunun başkumandanı olduğundan dolayı ilelebet mesut ve bahtiyarım... MUSTAFA KEMAL
Muhterem Milletime Tavsiyem
Bağrında yetiştirip başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki asli cevheri çok iyi tahlil ederken dikkati hiç elden bırakmasın!
Londra Konferansı'na dair Mustafa Kemal'in cevabı
Milli iradeye dayanarak Türkiye'nin mukadderatına el koymuş olan biricik meşru,bağımsız ve hakim kuvvet, Ankara'da devamlı toplantı halinde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Türkiye ile alakalı bütün meseleleri çözmekle vazifeli ve her türlü dış münasebetlerde muhatap, ancak işbu Meclisin hükümet heyetidir.İstanbul'da herhangi bir heyetin,hiçbir bakımdan meşru ve hukuki vaziyeti yoktur. İtilaf Devletleri, Londra'da yapacakları konferansta, Doğu meselesini adalet ve hak dairesinde halletmeye karar vermişlerse davetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetine doğrudan doğruya yöneltmelidirler