Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Yeter Fırathan

Yeter Fırathan
@antidepresanat
Instagram; yeterfirathan Twetter; antidepresanatt youtu.be/QJM9ewnJ9QU
Yaş günüm..
Ne zaman Dostoyevski okusam uzak bir memleketten evime gelmişim gibi bir his oluyor içimde. Ha bir de bugün doğum günüm yeni bir yaş daha aldık.. yaş aldıkça beni her sene biraz daha saran hüzün var ama aynı zamanda daha bir olgun daha bir yetişmiş hissediyorum kendimi. Her doğum günümde istemesem de kâr-zarar gibi ne aldım ne verdim, bu bir yıl neler getirdi, neler götürdü diye düşünmeden edemiyorum, tabi ki maddi değil manevi olduğu için hiçbir sonuca varamıyorum verdiği kadar alıyor aldığı kadar veriyor. Kişi kendinin terapistidir de aynı zamanda. Bu konuda düşündüm bugün. Çocukluktan başlayan bir şey bu. Hayatım boyunca 'gerçeklerden' kaçmak istedim, aslında aşırı gerçekçi biri olarak. Çok garip. Hüzün ne güzel bir sözcük. Ama hüzünde sanki bir 'normal'lik var. Sıradan, fazla can acıtmayan, hafif bir üzüntü. Kabulleniş.. ama artık nostaljik değilim, yoluma bakıyorum. Bir elin parmağını geçmeyen dostlarım ve ailemden oluşan küçük ve renkli bir dünyam var, yeter. Sahip olduklarının tadını çıkarmayı bilmeli insan. O zaman hafifliyorsun, böyle karadelikler gibi içine içine çökmüyorsun. Hatırlayan, arayan, hediyeler yollayan dostlarıma teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Bu ileti de böyle hatıra olarak kalsın istedim 🥹
Reklam
Dostoyevski’nin suçu Dostoyevski olmak cezası da ömrü boyunca acı çekmek
Oblomov sinirimi aşırı bozduğu için inceleme yapmayacağım. Bilmiyorum belki de yaparım. Güncelleme: yaptım aşağıdaki bağlantıya basıp okuyabilirsiniz 😁 #228848241

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Felaketzedeler Evi'ndeki Louie, boş yere duvara bakıp, "Git başımdan!" diye bağıra bağıra kusmuyormuş nefretini. Aynı kitaptaki Willy, gelsin de boşvermişlik görsün.
Oliver Sacks'ın kitabında geçmez ama seni düşünmek de migrendir.
Reklam
Heidegger'in ölüm konusunda en çok alıntı yapılan filozof olmasından Nietzsche'nin lahana turşusundan bile suçlanmasına kadar yazılmış kitapta, sadece, "Bütün sarışınlar aptal değildir ama bütün erkekler erkektir!" cümlesini çizen arkadaşım, umarım hayal ettiğin hayatı yaşarsın.
Attila İlhan'ın Hangi* ile başlayan yedi sekiz tane kitabı varken neden Hangi Hayat* isminde kitabı yok, hiç düşündünüz mü? Bazı şeyleri düşünmemek lazım işte.
19.08
Herkes ona bakardı sanki çizmiş onu Monet Susardı dudaklarında shakespeare'den bir sone.
Bazıları Hans Cristian Andersen'in masallarında yaşar, bazıları içki masalarında... gibi betimlemeler yapabilir insan. Bazen.
Sigmund Freud, "Bir insan, bir olaya tepki vermiyorsa umurunda değildir. Bir insan, bir olaya aşırı tepki veriyorsa kesinlikle umurunda değildir." tweetini paylaştıktan takribi üç saat sonra geri silmek zorunda kalmış. Tamamen gerçek (:
Reklam
Texe Marrs'ın Entrika Çemberi isminde bir kitabı var. İçeriğinden bağımsız olarak, günümüzdeki insan ilişkilerine verilebilecek en doğru tanı bu olmalı bence.
Franz Kafka'nın Dava'dan sonra Davar* isminde de bir kitap yazması için şu an bütün şartların son derece uygun olması. Yaşasaydı şayet...
Arthur Rimbaud'un, sevdiğiniz yemeği yeniden tatmaktan ziyade bir öncekinde kusamadığınız için bu dünyaya tekrar geldiğinizi düşündüren Cehennemde Bir Mevsim* ve Ben Bir Başkasıdır* isminde kitapları var. Gerçi düşündürmeye de bilir. Ama yine de okuyun. İyidir. Valla bak. Şşş...
Dostoyevski'nin Budala* kitabındaki Mişkin, herkesin iyi olduğuna inanırdı. Ben de bir zamanlar, herkesin iyi olduğuna inanacak kadar budalaydım.
Twitter kullanın burayı değil
Çok gereksiz şekilde kullanılıyor burası kitap yazar edebiyat sanat ve 1K uygulaması dışında bir fikir belirtecekseniz gidip Twitter hesabınıza yazın ne olur. Adam yorum yap hangi emojisin söyliyeyim diye ileti atmış ya. Demek favlayan herkesin hangi şehirden hangi yemeğe kadar ne olduğunu söylüyorsunuz. İnanılmazsınız ya. Direkt engelliyorum ama çok fazlalar sürekli karşıma çıkıyorlar..