Arzuhal hakkında
8/10
·360 syf.··
2026 14. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 08 Haziran 2026 16:29
Kitapta yer alan ömer ve Zühre gerçekte yaşamış kişilermiş. Yani yaşanmış bir olayın kitaplaştırılmış hali. Okurken Zühre'ye çok kızmıştım, bana çok bencil bir karakter olarak geldi. Ömerse onun aksine sakin, sabırlı bir karakter. Kitabı çok sevmeme rağmen Zühre ve Ömer'in arasındaki ilişkiyi sevemedim. Ömer Zühre'ye göstermesi gereken tepkiyi gösterip bir yüzleşme yaşanmalıydı. Bence o kısım eksik kalmış. Fakat yaşanmış bir hikaye.İmamı rabbani sahneleri de güzel işlenmiş. Okunur. Fakat hayatının detaylı olarak öğrenmek için farklı kaynaklara başvurulması lazım. Alimlerin hayatının romandan öğrenilmesi bilgi açısından eksik oluyor. Sonra farklı bir kaynağa başvurulursa daha faydalı ve kalıcı olur.
1000Kitap
ArzuhâlSadiye Erol Aykaç · Nesil Yayınları · 20211,557 okunma
"Mûr ki ruha devadır, anlayana mezbahadır"
Puan vermedi·360 syf.··
2026 4. kitabı
"Dil lal olduğu vakit kalemin kağıtla buluşup mürekkebin kağıtla dertleştiği o ince çizgide, kalbin en derin mahzeninden süzülüp gelen sessiz bir yakarıştır Arzuhal."
Din
ArzuhâlSadiye Erol Aykaç · Nesil Yayınları · 20211,557 okunma
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
10/10
·360 syf.··
2026 5. kitabı
·
31 günde okudu
·
Okunma: 08 Nisan 2026 17:20
"Kitaplarında bir nasibi var,muhattabı var.Arayışa,ihtiyaca göre nasip olur." 'Arzuhal' benim için ne güzel bir nasip oldu.Kalbimi,ruhumu ferahlattı..
Düşünce
ArzuhâlSadiye Erol Aykaç · Nesil Yayınları · 20211,557 okunma
kitap yorumu
10/10
·360 syf.·
2026 6. kitabı
Manevi değeri yüksek, harika bir kitap Arzuhâl. Bu bir İmam-ı Rabbani romanı. İmam-ı Rabbaninin hayatından Ömer ve Zühre'nin hayatına uzanan bir yolculuk. Satırlarında kendimizi bulduğumuz birbirinden güzel birçok alıntı mevcut kitapta. Ömer'in Zühre'ye olan aşkı ise çok etkileyici. Benim severek okuduğum bir eser oldu. Nakşibendi yolunu öz bir şekilde aktaran bir eser. Özellikle son bölümde bir sürpriz yaşatıyor okuyucuya ve hayatın nice sırlar barındırdığına, bu sırların ancak taliplilerine açıldığına şahitlik ediyor. Gerçeklik üzerine kurgulanan romanları seviyorum çok ilgi çekici oluyor.. bazen bazı yerleri pür dikkat okuyoruz ve okuduğumuz sadece bir roman değil gözüyle bakabiliyoruz.. Hindistan'a gidip kitapta gecen yerleri ziyaret etme isteği bile geldi.. tasavvufa ilgim daha çok arttı. Bir romandan bu kadar bilgi sahibi olabileceğimi düşünemezdim. Bambaşka dünyalar tanımama vesile oldu. Bu kıymetli eserin Arzuhâl kıymetli yazarına Sadiye Erol Aykaç çok teşekkür ederim. Bu kitabı okumanın herkese kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Tasavvuf türü kitaplar okumayı sevenlere önerebileceğim bir kitap.
Duygu ve Düşünce
ArzuhâlSadiye Erol Aykaç · Nesil Yayınları · 20211,557 okunma
İmam-ı Rabbânî
9/10
·360 syf.··
Beğendi
·
2026 1. kitabı
Spoiler içerir. İmam Rabbani isim olarak tanıdığım biriyken bu kitap ile neler yaşadığını sanki o zamandaymışım gibi okumak nasip oldu. Kitabı ilk aldığımda klasik bir aşk romanı beklerken kesinlikle öyle olmadığını anladım. Allah'a kul olmanın önemini bir kere daha fark ettim. İmam-ı Rabbanî sünnete bağlılığıyla, tevazusuyla, güler yüzlülüğüyle, sakin ve dinginliği ile birçok kere gözlerimden yaş akmasına sebep oldu. Diğer yandan Zühre ve Ömer'in yaşadıkları, Zühre'nin kendi başına yaşamış olduğu imtihanlar, bir yandan Hâcenin vefatı, Ömer'in Hindistan'a gidişi, küçük Zühre'nin doğumu gibi birçok etken kitabı heyecanla okumama vesile oldu. Tamamıyla size nasıl anlatılır bilmem ama imanımızın ne kadar önemli olduğunu, ne kadar okumamız ve ibadetlerimizi yerine getirmemizin önemli olduğunu fark ettiren bir kitap oldu. Okunmasını kesinlikle tavsiye ederim, düşünerek o konulmasını. Çünkü mektup şeklinde ilerlemesine rağmen konu itibariyle ağır gelen yerleri oldu. Okuyalım doğru kaynaktan, doğru bilgiyi bolca okuyalım inşallah.
Duygu ve Düşünce
ArzuhâlSadiye Erol Aykaç · Nesil Yayınları · 20211,557 okunma
Puan vermedi·360 syf.··
Beğendi
·
2026 1. kitabı
·
21 günde okudu
·
Okunma: 24 Ocak 2026 23:06
Bu kitabı nasıl, hangi kelimelerle anlatsam bitirdiğimde hissettiklerimi ifade etmeye az kalır. Şayet tasavvuf üzerine okumayı seviyorsanız, İmamı Rabbani’nin hayatının anlatıldığı aynı zamanda Ömer ile Zühre nin hayatlarının nasıl kesişip olayların birbirine şaşırtıcı derecede bağlandığını göreceğiniz bu kitabı içiniz titreyerek okuyacaksınız. Dili akıcı, sade ve anlaşılır okunası bir kitap.
ArzuhâlSadiye Erol Aykaç · Nesil Yayınları · 20211,557 okunma