2021
Nesil Yayınları

2021 90. kitabı
Uzun bir tatilin ardından herkese merhabalarrrrr Bugün size başta yavaş gidiyor diye üzüldüğüm ama ardından çok güzel ilerleyen ve tadı damağımda kalan güzel bir eserin yorumunu yapmaya geldim. Aslında bu konulara yabancı değilim ve bir çok detayını günümüz şartlarında yerinde görmüş biriyim ama bu kitabı okurken hepsini tekrardan incelemek aşırı derecede mutlu etti beni. Öncelikle yazarımız @ çok teşekkür ederimm bize güzel bir kitap okuma imkanı sunduğu için. Yazarımızın kalemini çok sevdim her satırda farklı güzellikler ile karşılaşıyor olmak ayrıca mutlu etti beni. Her satır büyük bir emek ve birikim sonucunda kaleme alınmış olduğunı her detayında bizi kendine dahada çok bağlıyor olacağını göreceksiniz. Ruhumuzun derinliklerine inerken bir kitap bu kadaar güzel mi eşlik eder dedim kitabın kapağını kapatırken. Daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama kitapta bizlere İmamı Rabbani 'yi anlatmakta. Rabbani hayatını ve kendini ilmin yolunda tasavvufa harcamış, gönülünü ve ömrünü vermiş birisidir. Kitabın içeriğinde dinler,mezhepler ve 313 mektuptan bahsedilmektedir. Birazda sizlere olanları anlatmak isterim. Ömer ve ailesi Hindistan’da yaşamaktadırlar. Ömer'in babasının işsizlik ve parasızlıktan dolayı farklı yollara girmesi üzerine Ömer’in annesi ve dedesi bu kişiler yüzünden öldürülür. Bu olayların canlı şahidi olan Ömer artık konuşamaz olur. Bu olay ardından hala peşlerinde olan adamlardan kurtulamayan babası kaçmaya kara verir. Bu kaçış Bursa’da son bulmaktadır. Buraya geldiklerinde karşılarına Hace Alaeddin çıkmaktadır. Ömer ve babasına sahip çıkar ve Ömer Hace Alaeddin’i çok sever. Bu arada yıllardır konuşmayan Ömer Hace Alaeddin’in yanında artık konuşmaya başlar. Ve Hace Alaaddin Arzuhal' in kendilerinde emanet olduğunu öğrenir. Birde bizler burada yani dergahta
2023 8. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2023 15:35
Kitaplarında bir nasibi var,muhatabı var. Arayışa, ihtiyaca göre nasip olur. Nakşıbendi tarikatının mensuplarından İmam Rabbani’yi anlatan hikaye Ömer ve Zühre karakterleriyle ve akıcı anlatımıyla duygudan duyguya soktu beni.Yazar, geriye dönüş tekniği ile geçmişte İmam Rabbani’yi anda ise Zühre ve Ömer’i konu almış bölüm bölüm. Ben bu hikayede kendimi Zühre’ye benzettim belkide bu yüzden bu kadar sevdim.Aradığını bulan, bulduğunu terk eden ,bakan ama göremeyen..
2021 149. kitabı
Okunma: 04 Kasım 2021 02:44
Kitabımız, İmam-ı Rabbani romanı, biyografik bir romanda diyebiliriz,  çift zamanlı yazılmış , geçmiş ve günümüzden bir hikâye ile kurgulanmış. Geçmiş kısmında Ahmed Sirhindî veya bilinen ismiyle İmam-ı Rabbani'nin hayatı anlatılmakta. "Hicri 971,miladi 1563 yılında, Şevval ayının on dördünde, gökte yeni ay doğduğunda, yeryüzünde de yeni bir ay doğmuştu. Hace Abdülahad, bu harika gecede doğan bebeği ilk gördüğü anda, ona bahşedilecek yedi nimetin en değerlisini emanet aldığını biliyormuşçasına "Ahmed" ismini vermeyi uygun gördü. Ahmed isminde karar kılmasının ilk sebebi, elbette yeryüzünde ismi  Muhammed, gökyüzünde Ahmed olan Peygamberimiz (S.A.V) mübarek ismi olmasıydı." Ahmed önce babasından, sonra değerli alimlerden dersler almış nihayetinde son durağı Şeyh Bakibillah olmuş ve günü geldiğinde Hace Bakibillah, emaneti sahibine devreder. Bundan sonrası İmam-ı Rabbani hazretleri için oldukça sıkıntılı zamanların başlangıcıdır zira o dönemde Hindistanı yöneten Ekber Şah yeni bir din icat etmiş herkesin bu dine uymasını istemektedir. Kitabın günümüz kısmında ise ; Ailesi bir felaketi yaşamış olan Ömer ve babası için tek çıkar yol oradan gitmektir ve yollara düşerler, yanlarında sadece bir kitap vardır "Mektubat". Mektubat, İmam-ı Rabbani'nin ; devlet adamlarına, öğrencilerine, halifelerine, dostlarına, öğrencilerine yazdığı mektupların derlenerek kitap haline getirilmesi ile oluşmuş bir eserdir. Ömer ile babasının zorlu yolculuklarının sonunda kitap ait olduğu yere ulaşır. "Kitapların da bir nasibi var, muhatabı var. Arayışa, ihtiyaca göre nasip olur." İslam Alimlerine dair okumayı seven dostlara kesinlikle tavsiye ediyorum. Ve ruhunuza iyi gelecek bu kitap
Din
Mektubat
Puan vermedi·360 syf.·
2023 15. kitabı
Kitaplarında bir nasibi var,muhatabı var. Arayışa, ihtiyaca göre nasip olur... Bir seneye yakındır kitap raflarında duran kitabı elime alıp okumaya başladığımda bu satırları görmek anlamlandırmıştı zamanının şimdi olduğunu içimden okurken keşke daha önce okusaydım cümlelerinin üstüne bir su serpmişti sanki nasibi zamanı şimdiymiş meğer... Ve imam-ı rabbani hazretleri onu anlatmaya nâkıs kelimeler yetmez 'Allah'ın dostluğunu talep edenler, dünyada canlarını yakan ne varsa marifetullah denen merhemle tedavi ederler" İmam-ı rabbani hazretlerinin merhemi marifetullah öyle yüceydi ki makamı kendine zulmedene merhamet eder taş atana Gül atardı öyle kaybolmuştu ki hiçlikte o yoktu sadece Allah vardı.... Emanetinde Emin olanların var olması sebebiyle ortaya çıkan bir arzuhal... @asilzadde kitabı seninle okumak ayrı güzeldi
Söz
Arzuhâl/Sadiye Erol Aykaç
2021 45. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 22:33
İmam-ı Rabbânî (k.s) ve onun Mektubât’ını farklı insanlar yönünden konu edinen çok nefis bir roman. Zannediyorum bu alanda bir ilk… Hazret, ‘ikinci bin yılın müceddidi’, ‘sıla’ gibi lakaplarla anılıyor. 1500-1600’lü yıllarda Hindistan’da yaşamış ve Hindistan’da sahte ilahlarla ve bâtıl dinlerle mücadele etmiş bir âlim ve ârif… Yazar, Sadiye Erol Aykaç; bu romanı yazarken Hindistan’a gitmiş ve İmam’ın yaşadığı yerleri ve etkilerini görmüş ki bu da eseri çok daha önemli bir hâle getiriyor. Eser aslında iki boyuttan ulaşıyor. Birinci boyut İmam-ı Rabbânî ve zamanı boyutu… İkinci boyut ise 1900’lü yılların sonunda Hindistan’da başlayarak günümüz Bursa’sına gelen Ömer, babası ve sonradan tanıştıkları İmam-ı Rabbânî torunu bir şeyh olan Hâce Alâaddin ve çevresi… İmam-ı Rabbânî’nin yaşadıkları, mücadelesi, İslam’ı o topraklarda yaymak için katlandığı çile ve eziyetler; öte yandan Hindistan’dan kaçan Ömer ve babası ile Bursa’da mukim Hâce Alâaddin’i birleştiren çok önemli, büyük ve mânâ yüklü sır ile Hâce Alâaddin’in torunu Zühre ile Ömer’in yaşadıkları çok ustaca bir kurguyla anlatılmış. Yazarın, hayatını anlattığı zâtı anlatmadaki mahâreti, hikâye ve kurgusu ve ayrıca kurduğu hisli cümlelerle kitap sizi içine çekiyor… Zühre ve Ömer’in babasının hırslarında kendi nefsinizi, Hâce Alâaddin’in ve Ömer’in hasbîliğinde rûhumuzu bulacaksınız. Hâsıl-ı kelâm; bu güzel eseri okumalısınız. Arzuhâl Sadiye Erol Aykaç
Tasavvuf
kitap yorumu
·360 syf.·
2026 6. kitabı
Manevi değeri yüksek, harika bir kitap Arzuhâl. Bu bir İmam-ı Rabbani romanı. İmam-ı Rabbaninin hayatından Ömer ve Zühre'nin hayatına uzanan bir yolculuk. Satırlarında kendimizi bulduğumuz birbirinden güzel birçok alıntı mevcut kitapta. Ömer'in Zühre'ye olan aşkı ise çok etkileyici. Benim severek okuduğum bir eser oldu. Nakşibendi yolunu öz bir şekilde aktaran bir eser. Özellikle son bölümde bir sürpriz yaşatıyor okuyucuya ve hayatın nice sırlar barındırdığına, bu sırların ancak taliplilerine açıldığına şahitlik ediyor. Gerçeklik üzerine kurgulanan romanları seviyorum çok ilgi çekici oluyor.. bazen bazı yerleri pür dikkat okuyoruz ve okuduğumuz sadece bir roman değil gözüyle bakabiliyoruz.. Hindistan'a gidip kitapta gecen yerleri ziyaret etme isteği bile geldi.. tasavvufa ilgim daha çok arttı. Bir romandan bu kadar bilgi sahibi olabileceğimi düşünemezdim. Bambaşka dünyalar tanımama vesile oldu. Bu kıymetli eserin Arzuhâl kıymetli yazarına Sadiye Erol Aykaç çok teşekkür ederim. Bu kitabı okumanın herkese kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Tasavvuf türü kitaplar okumayı sevenlere önerebileceğim bir kitap.
Duygu ve Düşünce
2021 32. kitabı
Okunma: 20 Ağustos 2021 22:53
                         ARZUHAL YAZAR: SADİYE EROL AYKAÇ YAYINEVİ: NESİL YAYINLARI SAYFA SAYISI: 356               PUANIM: 9/10        Merhabalar..   Bugün o kadar güzel, o kadar huzur verici bir kitap ile geldim ki anlatamam. Kitabın kapağına aşık oldum resmen. Tasavvuf tarzı olan bu kitap alıp götürdü beni. İlk defa bu tarz bir kitap okuyorum. Bu zamana kadar nasıl okumamışım diye pişmanlık yaşadığım bir gerçek.      İmam-ı Rabbanin yaşadıkları ve Ömer'in Zühre'ye olan aşkı beni çok etkiledi. Eminim ki sizi de etkileyecek.      Benim en bi sevdiğim karakter Hace Alaaddin oldu.   "Girdiğin kapıyı yavaşça aç, çıktığında ise kapıyı yavaşça kapat. Bu dünya öyle bir yer ki haktan ibarettir. Canlı cansız, dilli dilsiz herkesin bir hakkı vardır. Kapıyı hoyratça çarpıp gidersen kapı senden hakkını, seni kendine tekrar muhtaç ederek alır." Düşüncesi beni çok etkiledi. Alıntılara doyamadığım bir kitap Oldu beni için " Ne zaman ki unutmayı unutursa, o zaman büyüyormuş insan." "Gönülden içeri girene bütün kapılar açıktır." "Dile gel ey arayan gönül, aradığın senden gayrı mıdır?"
2024 4. kitabı
Çok ama çok güzeldi. Tekrar tekrar okusam sıkılmam. Her okuduğunuzda dahada güzel geliyor kelimeler yaşananlar. Öyle güzel insanlar geçmiş ki bu dünyadan biz sadece okuyabiliyoruz keşke onlar kadar güzel yaşasak yaşatabilsek dinimizin güzelliklerini kime öneride bulunduysam çok begendi mutlaka okuyun derim. Yazar olayları öyle güzel anlatmış öyle güzel yorumlamış ki emeklerine sağlık inşallah daha güzel eserlerini de okumak nasip olur.
Arzuhal
2021 6. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2021 11:36
Arzuhâl Sadiye Erol Aykaç Arzuhal.. Tasavvuf alanında okuduğum en güzel roman.. Her cümlesi değerli.. bir değil birkaç kitap okuyorsunuz sanki hem insanın içine içine işleyen öğütler hem adeta gözyaşlarıyla okuduğum Zühre ve Ömer’in hikayesi hem İmam Rabbani gibi büyük bir alimin ders alınası hayatı.. Ne anlatsam yetersiz kalır.. Kaleminize yüreğinize sağlık Sadiye hocam
2021 41. kitabı
Günün kitabı Arzuhal: Bir İmam-ı Rabbani eseri desem yeri var.İsmini bir dönem araştırırken rastladığım nakşıbendi Tarikatının lideri olmasıyla duyduğum bu zatı muhteremin hayatı.Kendini ilmin yolunda harcamış,tassavvufa gönül vermiş,ömür vermiş biri.Kitabımızda hem mezhepler tarihinden,hem dinler tarihinden hemde 313 meltupla Rabbani nin muhteşem hayatından bahsedilmiş.Dolu dolu tasavvufi hissedeceğiniz derinden öğreneceğiniz bir eser.Çıkacağını yolculukta yeri geliyor Bursa’da Ömer ve zührenin hikayesiyle,yeri geliyor taa Hindistan’larda İmam-ı rabbaninin ilim dünyasını tadıyorsunuz.Çok derin etkisi olan bir kitapdı.Tasavvufi eserlerinin dili her zaman bana biraz ağır gelmiştir okurken ruhumuz huzur bulsada ilerlemesi yavaş olur.Bu nedenle bu tarzı severlerin gerçekten beğeneceğini düşünüyorum.Yazarın uzun araştırmalar sonucunda emek vererek yazmış olduğu belli emeği kalemi daim olsun

Sadiye Erol AykaçYazar · 7 kitap
Sadiye Erol Aykaç, 1978’de Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Menzil köyünde doğdu. İlkokulu Şanlıurfa’da okudu. Başörtüsü yasağından sonra eğitimini yarıda kesip Menzil’de dedesinin gözetiminde ilimle meşgul oldu. Uzun yıllar özel hocaların gözetiminde şer’i ilimlerle beraber hadis, fıkıh, tefsir okudu. 2000 yılında dedesinin biyografisinden oluşan ilk kitabı çıktı. 2002 yılında evlenip Van’a yerleşti. Van’da Katre Kur’an ve Fıkıh İlimleri adıyla açtığı kursta 8 yıl fahri hocalık ve yöneticilik yaptı. 2008 yılında hafızlığını tamamladı. Kürtçe, Arapça ve İngilizce biliyor. Müstear isimlerle dergi ve gazetelere yazılar yazdı. Tasavvuf ve Nakşibendilik ikliminde çekirdekten yetiştiği için yazılarını tasavvuf ve edebiyatla harmanlayan yazar, 2014 yılında Asr-ı Seyda adlı romanını yayımladı. 2016 yılında Bursa’ya taşındı. 2017 yılında üçüncü kitabı Dinle Rabia’nın Dilinden adlı romanı ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Okur-yazarlık çalışmalarının yanında geleneksel tıp ve el sanatları ile kabiliyetlerini besleyerek Bursa’da yoğun bir çalışma temposunda, Sadiye Sultan Köşkü’nde hayatını sürdürmektedir. Muhammed Ali, Efnan ve Ömer’e layık bir anne olmaya çalışıyor.