Aşkın gözü kör olmuş…
"YOKMU GÜNAHI ?"
"Herkes sen oldu sanki birden, Kime baksam seni görür oldum, Bomboş yollara bakarken, Yanıma geldiğinin hayalini kurdum, Gözlerim seni bulduğu her an parladı, Yüreğim aşkın huzurlu yanını tattı, Böylesi özletmenin yok mu günahı ? Sen yokken bile kokun yanımda kaldı..."
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
“Carmen” öyküsü ile ilgili öğrendiğim bazı bilgiler
Bu öykü kitabında geçen “Gidyon’un kötü askerleri gibi yüzükoyun yere yatıp kana kana su içtim.” ifadesi, Eski Ahit’te geçen ve İsrailoğullarını kurtaran bir savaşçı olan Gidyon’a gönderme yapıyor. Rivayete göre 32.000 askeri olan Gidyon’a Tanrı, zaferin asker sayısıyla değil, kendi desteğiyle kazanılacağını göstermek için önce asker sayısını 10.000’e, ardından 300’e indirmesini söyler. Gidyon da askerlerini su içmeye götürür. Ellerini kullanarak suyu ağızlarına götürenleri yanına alır, diz çökerek su içenleri ise uzaklaştırır. Sonradan yapılan yorumlara göre, elleriyle su içenlerin çevrelerine karşı daha dikkatli ve gözlemci oldukları düşünülmüştür. Bu da böyle bir bilgi. 🙃
"...benim senden, senin benden habersiz alıp verdiklerini kim bilebilir ikimizden başka? sözcüklerin ve sessizliklerin yeri iyi ayarlanmış bir ilişkiyi, duyguların birliğini, bir aşkı beraberlik haline getiren kendiliğindenliği yani günlerimiz aydınlıkken kaçırdığımız her şeyi bir düşün"

Nectar

@pavlovungobegi
·
"...şimdi bir mevsim değil, koca bir hayat girdi aramıza. biliyorum ne sen dönebilirsin artık, ne de ben kapıyı açabilirim sana..."
1000Kitap
A.Ö
Bir kuş kadar bile özgür yuva kurma olanağı olamayanların aşktan, ilişkiden, evliliklerden bahsetmeleri, aslında sosyal düzen köleliğine teslimiyeti ve özgürlük mücadelesinin soylulaştırıcı değerini bilmediklerini gösterir.
Kurdî
bende aşka yenildim
Müzik