Büyürken, yanlışların yerine doğruları koymak istediğinde şunu anımsa: Yapılacak ilk devrim, insanın kendi içinde yapacağıdır, evet ilk ve en önemli devrim budur.
Goethe diyor ki; “İnsan kalbinde ne taşırsa dünyayı da öyle görür.” İsmet Özel bunu; “Neyi bastırdıysan göğsüne, göğsünü soludukça büyüyen odur.” diye anlatmış. Bu böyledir. İnsan neyle beraberse o olur ona dönüşür. Neye sarıldıysa, dünyaya onun gözüyle bakmaya başlar ve değişir.
Güzel baktığınız , güzellikler gördüğünüz bir gün olsun..
Sen Filiz'i tanımazsın.Sizin koğuşa yeni geldi.Kitap okuduğu için getirmişler.Hani kitap okumak güzeldi? Ben buradan çıkınca kitap okursam beni yine getirirler mi? Ben de o zaman kitap okumam.Sen artık hiç kitap okumuyor musun?Bazen seni çok özlüyorum.Keşke kitap okusa da geri gelse diyorum.Ama o zaman annen üzülür. Sen yine de okuma istersen.Belki ben senin yanına gelirim.
Nişanlın neden kafeste diye sordum. Halkını sevdiği içinmiş.
"Sen niye buradasın?" diye sordum Nevin'e.
O da halkını sevdiği için buradaymış. Ben büyüyünce halkımı hiç sevmeyeceğim. Halkını sevenler hep kafese giriyor.