Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Televizyondaki yayınların bile formu değişti. Eski yapımlar daha sakin, aile bağlarına, gelenekselliğe, iyiliğin önemine vurgu yaparken, çocuklar için daha öğretici ve sade içeriklere sahipken, şimdiki yapımlar daha çok şiddet içeriyor, kötüler övülüyor, kim canlı yayında kavga çıkarırsa reyting alıyor, ünlü oluyor, prim yapıyor.
Reklam
Aileleri tarafından pamuklara sarılı büyüdükleri için başka kimsenin de derdini çekmemek gibi bir eğilimleri var
%90'dan fazlasının bilgisayarı ve cep telefonu olan 1980 sonrası doğumlu kuşak. Bunlar, mesajlaşma servislerini sık kullandığı için dilleri bozuktur, çoğu cümle kurmayı bile bilmez. Doğduklarından beri üzerlerinde pazarlama baskısı vardır, dolayısıyla tam bir tüketim jenerasyonudur.(y)
İndirimler ve promosyonlar ise daha yaşlı kuşakların %65’ini çekerken Y Kuşağı’nın %51’ini çekiyor
korku korkusu” onları sosyalleşmeye zorluyor.
Reklam
Şöyle bir geriye doğru bakacak olursak; tarihte her kuşağın kendisinden sonra gelen kuşakları belli başlı birkaç noktada ağır bir şekilde eleştirdiğini görüyoruz: Saygısızlık Kurallara uymamak Başına buyrukluk
Varlıkla büyüyen Y kuşağı fazla sabırlı olamıyor, çünkü yokluğu neredeyse hiç yaşamıyor. Bu da Y kuşağının en büyük dezavantajı.
Vasatlar
Mükemmel olduğunu sanan Y kuşağı insanı eleştiriyi kabullenmekte zorlanıyor ve kendini her şeyde yetkin görüyor.
Y kuşağı saygı göstermeden önce saygının kazanılması gerektiğini düşünüyor ve bu felsefeyle hareket ediyor
Reklam
Daha ilk günden gözlerini ‘genel müdür koltuğuna’ dikmeleri, bunu açık yüreklilikle her ortamda dile getirmeleri ve google’da ‘nasıl CEO olunur’u aramaları, sadece İK yöneticilerini değil, kurumdaki herkesi tedirgin ediyor.
Peh
Turkcell’de ofisten geç saatte çıktığınız bir gün koridorlardan geçerken bir odadan keman sesleri, başka bir odadan tiyatro grubunun çalışmalarını duyabilir, bir başka köşede sihirbazlık yapan birilerini görebilirsiniz.”
1980-1999 arası doğan ve insan kaynakları literatürüne Y kuşağı olarak geçen jenerasyonun ‘yönetici olma hırsı’ insan kaynakları politikalarını yeniden şekillendirdi; şirketler parlak ama iş sadakati düşük gençleri verimli çalıştırmak için kolları sıvadı.
Etik değerleri kendilerinden önceki kuşağa göre çok farklı; çalıştıkları işyerine hiçbir bağımlılık hissetmiyor ve istedikleri koşulları buldukları anda arkalarına bakmadan gidebiliyorlar.
İyi eğitimli, yüksek donanımlı ve hırslı Y kuşağının en önemli özelliği işyerine sadakat duymaması.
191 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.