başak karaköse

başak karaköse
@basak9035

başak karaköse

, bir kitap okudu
Puan vermedi·584 syf.··
19 günde okudu
·
Okunma: 02 Ocak 2026 11:22
·
2026 1. kitabı
Kemal Tahir
8.7/10 · 655 okunma
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
Puan vermedi·448 syf.··
2025 32. kitabı
·
14 günde okudu
·
Okunma: 16 Aralık 2025 10:37
Yapay zekanın gelecekte potansiyel tehlike arz edebilecek boyutlarına ufaktan değinen,bu tehlikelere şimdiden politik ve insanlık nezdinde stratejiler çizilmesinin önemli olduğunu,önlemin önemini vurgulayan bir kitap.Yazarın bir Homo Sapiens ya da Homo Deus kitaplarındaki aydınlanmayı yaşatmamıştır.Fazlaca bu kitaplar nazarında yüzeysel kalan bir havada.Bu iki kitaba göre sönük ve daha sıkıcı bulduğum bir eser oldu.Heybeye taşlar doldurtur ama;bi ametistle çakıl da aynı olmuyor yaniii misali..Sevemedim kara gözlüm hesabı,kıssadan hisse çok bizimla deyıl,üzdün beni Yuval abicim.
NeksusYuval Noah Harari · Kolektif Kitap · 2024756 okunma
Puan vermedi·408 syf.··
2025 31. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 15 Aralık 2025 10:05
Kıbrıs'ın bazı yerlerinin vakti zamanındaki sosyo kültürel yapısını,dönüşümünü,savaştan fiziksel ve psikolojik nasıl etkilendiğini akıcı ve sürükleyici dille anlatan bir eser olmuş.Arada eski binaların yıkımında bolca ortaya çıkan asbest gazının kansere yol açtığını da genel kültürel hap bilgi formunda güzel yedirmiş.Çok ekstra offff aman aman değil;lakin sürükleyici yurdum insan romanı. Bilinçaltınızda örtük öğrenme ve çıkarımlar bırakır.İlla değil;ama elinizde varsa ya da elinize geldiyse okunur,çekirdek dizi kıvamı.
Kayıp Ağaçlar AdasıElif Şafak · Doğan Kitap · 20233,367 okunma
Puan vermedi·408 syf.··
2025 30. kitabı
·
30 günde okudu
·
Okunma: 12 Aralık 2025 12:07
Yaa canım Sabocuğum,şu kitap onca okuduğum eserinden sonra yüreğime hem dokundu hem de oturdu yaaa.Şıpsevdiliği dışındaki birçok yönüne hayranlık beslediğim şu yazarın üç beş salağın kör kurşununa kurban gitmesi bana malum coğrafyamızdaki bilgili,ahlaklı ve bir o kadar da duyarlı olan kitlenin kaçınılmaz kaderi olduğu gerçeğini bir kere daha yüzüme tokat gibi çarpmıştır.Hayır valla çok üzülüyorum...Hele ki Aziz Nesin'in aptal savını kapsayan tayfanın topraklarımızdaki endemik entellektüel azınlığın garabeti olması adamı cidden deli ediyor..O yüzden deli olmamak adına belki de duyarsızlaşıyoruz;özellikle de daha hassas ve daha duyarlı insan güruhu olanlar..Buram buram genel kültür,dönemin sosyolojik ve psikolojik kültürünü yansıtan hoş bir biyografik roman.Mizahi dili de oldukça sempatik.İyi ki okudum,ama tabi ki gözyaşım pıt pıt.Şu kitapla seni daha çok sevdim Sabocuğum,ruhun şad olsun.
Yeşil MürekkepOsman Balcıgil · Destek Yayınları · 20266,6bin okunma