Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
Birçok "bilmiyorum"lar! Ben bunları, duygularını açığa vurmaya alışmamış olmasının ve belki de onların, atılacak, anlamını yitirecek, yanlış anlaşılacak olabileceği korkusunun ilave semptomları olarak yorumladım. "Depresyon"
Sayfa 117Kitabı okudu
Her zaman bir değişiklik yaparken kendini bir parça geride tutuyordu. Tatminin bağlılıkla beraber geleceği fikrine odaklanmamız gerekiyordu.
Reklam
Depresyonda olduğu için, depresyondan başka kaybedecek bir şeyi yoktu.
Daha fazla gelirin marjinal faydasına oldukça odaklanmıştı. Öğrenme, meydan okumalar, yenilik ve kişisel gelişim gibi yeni bir ödül sınıflandırması yapabilirdik.
Para tek amaç haline geldiğinde, depresyonun başlamasıyla beraber amaçlarına ulaşmak onu eskisi gibi tatmin etmez oldu.
Direncin boyutları
1-kavganın olmaması x yumuşak olmak zorunluluğu 2-problemlerle boğuşmak zorunda olmamak x hayattan soyutlanmak, boğuşmayı unutmak, öğrenme fırsatlarını kaçırmak, kim olduğunu unutmak 3-tahmin edebilmek x yeni şeyler denememek 4-güvenlik x sıkılmak, ilgi azalması
Reklam
Kendini Ketlemek
Yakın zamanda kayıp, başarısızlık ve kıtlığın yaşandığı bir ortamda depresyonun semptomlarından bazılarının muhtemelen uyum sağlamaya yönelik olduğunu düşünün. Enerji kaybı, iştah kaybı ve hareket azalması, bir kıtlık ortamında, kalori ihtiyacını azaltır. Sekse ilginin kaybolması, (yanlış da olsa) partnerler arasındaki cinsel rekabeti
Olumsuz duygudurum ifade edilmesinin teşviki, katartik prensip yoluyla duygudurumun gelecekte kötüye gitmesini değil, destekleme prensibi ile iyiye gitmesini sağlar.
(...) Hastadan normalde yaptığı gibi değil, yapmak istediği gibi cevaplar vermesi istenir.
Reklam
(...) Örneğin, sosyal iticilik (değerlilik alanında) şemasına sahip görünen bir hastadan kendisini sosyal bir toplantıda yabancılarla sohbet ederken hayal etmesi istenebilir. Genellikle, oluşturulan imajinasyonun seviyesi ne kadar yüksekse, bir ana şemanın kapısının tıklatılması ihtimali o kadar büyüktür.
-İnsanlar kimliklerini muhafaza edebilmek için farkında olmadan kendilerini korktuklarının başlarına geleceği durumlara sokuyorlar.
Ellis, Beck ve Meichenbaum muhtemelen kendi kişiliklerinden ve teorilerinden kaynaklanan kendilerine ait metotlara sahip olmalarına rağmen, yaklaşımlarında ortak olan dört varsayım vardır. Bunların ilki, psikolojik bozuklukların yetiler, kendini beğenmişlik veya davranış ile ilgili bir olumsuz otomatik düşünceler kümesi ile ilişkili olduğu varsayımıdır. İkincisi, bu olumsuz otomatik düşüncelerin yapısal anlamda nispeten geçmişe ilişkin değerlerinin olmadığı varsayımıdır. Bireylerin şu an düşündükleri ile terapiste söylediklerinin geçmiştekilerden daha önemli olduğu değerlendirildi. Benzer şekilde, bu olumsuz otomatik düşüncelerin niçin var olduğuyla çok az ilgilendiler; onlara göre şu an niçin salt bunları değiştirmeye yoğunlaşmak yeterliydi. Duygusal huzur ancak bu şekilde elde edilirdi.
Bilişsel Çarpıtmalar
1. Beyin Okuma: Kişilerin size yönelik düşünceleri hakkında yeterli deliliniz olmadığı halde onların ne düşündüklerini bildiğinizi varsayarsınız. * 2. Falcılık: Geleceği tahmin edersiniz, her şey daha kötü olacak veya yakında tehlikeli bir şey olacak gibi. * 3. Felaketçilik: Olmuş veya olacak olan şeylerin dayanamayacağınız kadar korkunç ve
Geri17
119 öğeden 106 ile 119 arasındakiler gösteriliyor.