Tanrı varsa insan aklının sınırları olduğunu da bilir. Yoksulluğu, haksızlığı, açgözlülüğü, yapayalnızlığı, bütün bu karmaşayı o yaratmadı mı? Mutlaka çok iyi niyetlerle girişmiştir bu işe, ama sonuçlar bir felaket. Tanrı varsa bu dünyayı erkenden terk etmeyi seçen yaratıklara karşı cömert davranacaktır, hatta bizi burada vakit harcamaya zorladığı için özür bile dileyebilir.
Sayfa 20 - Can Yayınları - 60. Baskı - 2019·Kitabı okudu
Kendini vurmak, yüksek bir yapıdan atlamak, kendini asmak, bu seçeneklerden hiçbiri onun kadınsı doğasına uymuyordu. Kadınlar kendilerini öldürmek için çok daha romantik yöntemler seçer; bileklerini kesmek ya da aşırı dozda uyku ilacı almak gibi. Terk edilmiş prensesler ve Hollywood yıldızları bunun sayısız örneğini gözler önüne sermiştir.
Sayfa 15 - Can Yayınları, 60. Baskı, 2019·Kitabı okudu
Bir gemi kazası sonucu neredeyse denizde ölmek üzere olan kahramanımızın başka bir gemi mürettebatı tarafından kurtarılıp hayata tutunma çabasını ele alıyor kitap. Entelektüel bir materyalist ile idealist bir hümanistin hayatın acımasız kanunları karşısında canavara dahi dönüşebildiklerini gösteren psikolojik tahlilleri de sıkça barındırıyor içerisinde. Vahşi doğada kendine yetemeyen insan hayatta da kalamaz teması sıkça vurgulanıyor.