Baykuş çoğunlukla uğursuz bir kuş sayılır. Kimin evinin yanına, üstüne konmuş orada ötmüşse bil ki o evin başına bir kötü iş gelecektir. Bir şehre, bir memlekete bela gelmeden önce baykuşlar gelirler.
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯
Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
1876'da Türkmenle Osmanlı arasında Çukurova'da bir savaş oldu. Osmanlı Türkmeni yerleştirmek, toprağa çakmak, ondan vergi almak, onu asker etmek istiyordu. Türkmense buna karşı koyuyordu. Dövüş beter oldu, bu dövüşte Türkmen yenildi ve iskan edildi. O gün bugündür bu yenilginin acısı, iskanın kepazeliği hiçbir Türkmenin yüreğinden çıkmaz.
Asırlardır ovalarda görkemli, şatafatlı konar göçer hayat sürdüren Yörüklerin zamanla azalarak yok oluş öykülerinin anlatıldığı hüzünlü bir eser. Yerleşik hayata geçmekte direten Yörüklerin yaşam alanlarının bir bir daralmasıyla önüne geçilemez kırılmaların karşısında çaresizliklerini göz önüne seren Yaşar Kemal müthiş betimlemeleriyle adeta hikayeyi okurlarına yaşatıyor.