Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Burak Ersoy

Kral Edward İstanbul'a geldiği zaman, yatından bir motora binerek Dolmabahçe Sarayı'na yanaştı. Atatürk rıhtımda onu bekliyordu. Deniz dalgalı idi ve kralın bindiği motor inip çıkıyordu. Kral rıhtıma çıkmak istediği bir sırada eli yere değdi ve tozlandı. O sırada Atatürk de kralı rıhtıma almak için elini uzatmış bulunuyordu. Bunu gören kral bir mendille elini silmek istediği bir anda Atatürk: -Vatanımın toprağı temizdir, o elinizi kirletmez ! diyerek, Kralı elinden tutup rıhtıma çıkarıverdi.
Reklam
Paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum,o da bana Mustafa Kemal'in Çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine Mustafa Kemal şöyle der: -Git sor bakalım babasının Çanakkale'de ne işi varmış?
192 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Sofra Sırları
Sofra SırlarıKahraman Yusufoğlu
7.8/10 · 80 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Takvimler,1923'ü gösteriyor. Adres, numara 248, Kordon, Naim Palasın ikinci katındaki Cumbada Mustafa Kemal oturuyor. Fazla yemeği sevmez. Önünde yine leblebi var. Garson olan Rum çocuk titriyor. Atatürk, şefkatli bir ses tonuyla sesleniyor: -Vre Dimitri, gel bakayım. -Buyur pasam, diyor. Ş'lere dili dönmeyen, kırık dökük Türkçesiyle. -Sizin Kosti geldi mi buraya? (Kosti, İşgal sırasında İzmir'e gelen Yunan kralı Konstantin'e verdiği isim.) -Geldi pasam... -Oturdu mu bu masaya? -Oturdu pasam. -Güneş batarken rakı içti mi? -İçmedi pasam. -E o zaman sormadın mı çocuk, ne halt etmeye almış İzmir'i?
Sayfa 134Kitabı okudu
Reklam
192 syf.
8/10 puan verdi
·
5 günde okudu
İlgi çekici detayların olduğu ve içerik görselleri ile zenginleştirilmiş güzel bir kitap. Her sayfada bulunan ay ve yıldız sembolünün büyüleyici duruşu ve Atatürk'ün silüeti de harika duruyor.
Sofra Sırları
Sofra SırlarıKahraman Yusufoğlu · Yılmaz yayın · 201180 okunma
Atatürk günde en az 10-15 fincan kahve içerdi. Günlük sigarası ise iki paketi geçerdi. Atatürk sofrasında özellikle rakı ve bira içiyordu. Ancak ölçüsünü kaçırmıyor ve sarhoşluktan hoşlanmıyordu.
Tatlılarla arası iyi olmayan Atatürk, Gül reçeli severdi. Soğan, sarımsak, pastırma gibi kokulu yiyecekleri ise sevmezdi. Meyvelerden ise en çok sevdiği kavundu.
Atatürk
Öğrenciliği dönemlerinden itibaren tuttuğu not defterleri incelendiği zaman daima maddi sıkıntı içinde olduğu görülmektedir.
Reklam
176 syf.
8/10 puan verdi
·
16 günde okudu
Beytülmal'ın nereden geldiğini ve tarihi örnekleriyle, dini ve siyasi örnekler de göstererek yazar açıklamaya çalışmış, Mustafa Kemal Paşa'nın da beytülmal'a verdiği önemi aktarmaya çalışmış. İlgi duyanlar için güzel bir kaynak eser olabilir.
Atatürk ve Beytülmal
Atatürk ve BeytülmalAli Güler (Akademisyen) · Halk Kitabevi · 201619 okunma
Öksüzü hor görmemek, yoksulun halinden anlamak, mal biriktirmemek, para ile ilişkilerde haram-helal bilmek bir Müslüman'ın en temelde dikkat etmesi gereken hususlardır. Bir devlet adamının, bir yöneticinin de en başta dikkat etmesi gereken konu budur. "HAYIR! Siz öksüze ikramda bulunmuyorsunuz. Elinize geçeni hiçbir sınır tanımadan yedikçe yiyorsunuz. Malı çok seviyorsunuz, yığdıkça daha çok seviyorsunuz . (FECR/17-20) Kur'an'da "din adamları/yöneticiler " kastedilerek, "onlar, yalandan dolandan medet umarlar, hırsızlıkla/yolsuzlukla yiyicilik yaparlar." (Maide/42) deniyor. Bunun anlamı nedir?
Bir gün Necip Ali, Mustafa Kemal'e; "Efendim, Münir Hayri namaz kılar" dedi. En yakın dostlarım,beni bu şekilde takdim ettiğini gören beni sevmeyenler, şimdi kovulacağımı zannederek gülüştüler. Atatürk'le aramızda şu konuşma geçti: "-Sahi mi ?" "-Evet, Paşam" "-Niçin namaz kılıyorsun ?" "-Namaz kılınca içimde bir sukun ve huzur hissederim." Atatürk, demin günlere döndü. "-Batmak üzere bulunan bir gemide bulunsanız, derhal, yetiş Gazi demezsiniz. Allah dersiniz. Bundan tabii ne olabilir?" Sonra bana döndü: "-Dünyadaki işlerine zarar getirmemek şartıyla namazını kıl, ama heykel de yap, resim de..."
Sayfa 205Kitabı okudu
112 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.