BİR BÜYÜKTEN BAYRAM ANISI DİNLEMEK
Yanınızda yörenizde, görmüş geçirmiş, yüzü yılların getirdiği çizgilerle dolu, saçı sakalı aklaşmış bir büyüğünüz varsa, onun hikaye ettiği anıları dinleyin can kulağıyla. Ben az önce öyle yaptım. Bayramlaşmanın artık sadece parlak ve soğuk bir ekranda kaldığı zamanlardan değil de, telefonun bile sadece bir ya da iki hânede olduğu zamanlarda, hatırasında kalan bir bayramı anlattı ihtiyar babam. Bayram günü “Misafirimiz var, müsait değiliz!” diye cevap aldığı bir telefon konuşması üzerine. Şöyle ki; “Ben, falanca köyde imamdım. Bayram namazından sonra cemaat dağılmazdı. Tüm cemaat, belli bir plan dahilinde ve kimseyi de atlamadan, tüm köye bayramlaşma ziyaretine giderdik. Bu bazen öğle, bazen ikindi namazına kadar sürerdi. Bir eve bayramlaşmaya giderken, cep telefonu yok tabi, habersiz gidilirdi ve bizim o eve gittiğimizi gören diğer köylüler, ellerinde ve evlerinde ne varsa, sofraya koyardı. Ben bunu, sadece imamlığımda değil, çocukluğumda ve hatta delikanlılığımda bile yaşadım.” Ben bu anıyı, babam yukarıda bahsettiğim cevabı alması üzerine ondan dinledim. Çat kapı bayram ziyaretlerinden, bayram ziyaretine “misafir” engeli koymaya, biz ne ara geldik? İyi Bayramlar!
Çat kapı gel
Planlar yapmadan, haber salmadan, Yorgun bir günün tam ortasında, Zilime değil, gönlüme dokunur gibi, Çat kapı gel bir akşamüstü. Ne çayım demli olsun, ne evim düzenli, Maksat sohbet olsun, gözlerin neşeli. Sanki hep buradaymışsın gibi samimi, Eşiğimde bitiver, habersizce gel.
Şiir
Ne Kadar Kitap Kurdusun?
0-30p: Kontrollü okuyucu 📖 40-70p: Hafif bağımlı 👀 80p+: Geçmiş olsun, kitaplar seni ele geçirmiş 😅
Sakın sorma, çat kapı uğra Yolun kalbime düştüğü anda Dur, orda kal Sen unut zaman, mekân kimin umrumda?
Müzik
ÇAT KAPI BAZEN ÇAT KAPI GİTMEK GEREKİR NEDEN NİYE NİÇİN DİYE SORULMADAN GİTMEK GEREKİR ARDINA BAKMADAN BAZEN ÇAT KAPI GİTMEK GEREKİR NEREYE GİTTİĞİNİN BİR ÖNEMİ YOK ÖNEMLİ OLAN GİTME EYLEMİNİ BAŞARARİLMEKTİR BAZEN ÇAT KAPI GİTMEK GEREKİR SEVİLDİĞİNİ DAHA ÇOK GÖRMEK İÇİN BAZENDE NE KADAR ÇOK SEVDİĞİNİ GÖRMEK İÇİN GİTMEK GEREKİR BAZEN ÇAT KAPI GİTMEK GEREKİR KALBİNİN ÖZLEME NE KADAR DAYANACAĞINI GÖRMEK İÇİN BAZANDE UNUTMAYI GÖZE ALACAK KADAR GİTMEK GEREKİR, BAZEN ÇAT KAPI GİTMEK GEREKİR GİTMEYİ GİDEBİLMEYİ ÖĞRENMEK GEREKİR AKSİ TAKDİRDE BİR GÜN ARKADA BIRAKILAN SİZ OLURSUNUZ VE TERK EDİLMEK TERK ETMEKTEN ÇOK DAHA ACIDIR. Nesrin Yılmaz 11.05.2014 PAZAR 20:20 Suları
Çat kapı Ara sokak Rap militanı Her an suratına vurabilir ciğerdeki dumanı Ver hakkını ya da aramıza çizgi çek unut sana olan saygımı Masaya vurulacak kartları Hepinizin bir bir değişecek olan adlarının yanına yazılı bu Tıkalı yolu kaybettin içindeki ruhu
1000Kitap
Yeminle bütün tadım kaçtı çat kapı misafir mi gelir lan