c.canik

Romancı Namık Kemal
"Roman ve hikaye, yalnız muhatabını ıslah etmek veya eğlendirmek için yerli yersiz, akla ne gelirse söylemek bilmişliğini terk ederek, insanın ve onun hayatının tahliline çalışmalıdır. İnsanın vicdanındaki sırları, kalbin gizli köşelerine inmeden bulmak mümkün değildir. Bir insanın kalbinin sırlarını ve bulunduğu ortamı bilmeden, ona tesir etmenin ve onu anlamanın imkanı yoktur. Roman bize bu imkanı sağlayan bir edebiyat türüdür."
Sayfa 80 - Namık Kemal·Kitabı okudu
Edebiyat
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!

c.canik

, bir kitap okudu
7/10
·168 syf.··
5 günde okudu
·
2020 15. kitabı
Fatih Ertürk
8.3/10 · 9 okunma
İntibah
Ya laleler... Baharın içkisiyle sarhoş olan laleler. Sanki daha geceden başlamışlar, çimenlikte kurdukları içki sofrasında içmeye. Ve sonra sızmışlar, bu eğlencenin sonunda. Lalelerin hepsi, şarapla dolu olan kadehlerini yanıbaşlarına bırakıvermiş. Rüzgar estikçe çeşitli biçimlerde duran kadehler kâh eğriliyor kâh doğruluyor.
Sayfa 14·Kitabı okudu
Edebiyat
İntibah
Güller, yabancılarla karşılaşınca ağaçların arkasına saklanan fidan boylu tazeler sanılır. Rüzgar çıktıkça, gizlendikleri yerden çıkarak, dudak dudağa gelirler birbirleriyle. Rüzgar tersine esince, yine eski yerlerine dönerler. Arkasından da birbirlerine hasretle bakışırlar, gülümserler.
Sayfa 14·Kitabı okudu
Edebiyat
İntibah
Yeşil, dünyamızda en sevilen renktir. Yeşilden daha güzel, başka bir renk olabilir mi? Ve bahar günlerinde yeryüzünün tamamı yeşile bürünür. (Kendilerini insan sanan, gerçekte ottan sadece istediklerinde istedikleri yere gidebilen, kısacası yalnızca yer değiştirme farkı bulunan bazı beyler de, karşılaştıkları hanımlara yeşillenmek için uğraşırlar.)
Sayfa 13·Kitabı okudu
Edebiyat