celal çelik

celal çelik
@cece0808
Emekli
Hopa / ARTVİN
463 okur puanı
Kasım 2020 tarihinde katıldı

celal çelik

, bir kitap okudu
9/10
·215 syf.··
Beğendi
·
2022 186. kitabı
Ziya Nur Aksun
9.2/10 · 307 okunma
Reklam
10/10
·296 syf.··
Beğendi
·
2022 185. kitabı
Kimi nasıl tanıdım Mehmet Ali Yaprak'ın kaçırılması ve sorgulanması Kaza neyin bahanesi oldu Polis veya MİT ile ilişkimiz var mıydı Azerbaycan darbe teşebbüsünün neresindeydik Faili meçhul cinayetler BOTAŞ ihalesi ve ... Yeşil... 1980 Öncesi ve Bahçelievler Olayı... Yeraltı Dünyası... GLADYO'mu PUSAT'mı... FİRST MERCHANT BANK ve Hakkı Yaman Bir dönem devlet için... Türkiye'ye döndükten kısa bir zaman sonra, çoğu emekli olmuş operasyanel MİT'çilerle birlikte bir yemeğe katıldı. Mehmet Eymür, Hiram Abas gibi isimler yanında Mete Bey isminde yine emekli bir MİT'çi vardı. Yemek tam bir hesaplaşma şeklinde geçti. Çatlı, kendini ASALA operasyonlarına sokanlardan ve ismini deşifre edenlerden hesap soruyordu. Ortam çok gerginleşti. Hatta Çatlı Mehmet Eymür'e küfretti. Hepsinden önemlisi; ben devlete kırgınım. Devlet bütün iyi niyet ve samimiyetimize rağmen, bizi inanılmaz biçimde ezmiştir. C-5'lerde işkencelerden geçirmiş, yıllarca Mamak zindanlarında akla gelmedik baskılar yapmıştır. Arkadaşlarımızı iplere göndermiş, askerini polisini katleden, çocukları kurşuna dizen hainleri affetmiştir.
Bırak Eşkıya BellesinlerHaluk Kırcı · Bilgeoğuz Yayınları · 201248 okunma
10/10
·568 syf.··
Beğendi
·
2022 184. kitabı
Müthiş Kitap Söylendiği gibi eski Dünya da tüm yollar Roma ya değil ALTAY' a çıkar Batı dönemin şartlarına göre karanlık bir çağ yaşarken ALTAY 'da teknoloji dönemi yaşanıyordu, Batı Demiri işleyemezken ALTAY da Demir den silah yapılıyordu Batı nın yani Roma nın sözüm ona ünlü Lejyoner ordusu yedi bin kişiden oluşurken bunun sadece yedi yüzü Atlı süvari iken Bozkırın Orduları nın tamamı Süvari birliğinden oluşuyordu Atı ehlileştiren Türkler eyer ve uzengiyi ilk bulan millettir bunun için At üstünde gerek ayakta gerekse geriye dönük ok atmayı beceriyordu. Batı Demiri ithal ederken Türk ler Altay da demiri istedikleri gibi işliyordu. Binlerce yıl önceki büyük göçle Medeniyetin gelişmiş icatlarıni Batıya taşımıştır, Batılı Tarihçiler gerek kaynaklardan gerekse Arkeolojik çalışmalar neticesinde her şeyi bilmesine rağmen bütün bu bilgileri gizlemiştir. Hindistan ın gizemli Tarihi de bunu şöyle destekliyor, bolca yazılmış olan Hindistan destanlarında sürekli Kuzeyden gelen büyük göçle birlikte tek Tanrıya inanan İnsanlar ülkemize geldi ve kendi becerilerini bize aktardilar diyor. Bazı kaynaklar Saka İmparatorluğu nun Farsça konuştuğunu söylüyor Sovyet Rusya döneminde Rus Arkeolog ların bölgede yaptığı çalışmalar da Saka ların Türkçe konuştuğu ve Türkçe yazdığını ortaya çıkarmıştır lakin zaten Türkleri asimile etmek isteyen Sovyet Rusya sı bunu gizlemiştir, Yazarımız MURAD ADJİ kaynaklarla bu bilgileri doğrulamiştir. Diğer bir merak uyandırıcı husus, Hindistan'ın kadım yerli halkının Buda'yı " Türk Tanrı " anlamına gelen Šakyamuni olarak adlandırma ları dır Türkçede ise Tengri-Burhan, yani Tanrı'nın elçisi kullanılmaktadır. Hindistan, Pakistan ve Bangladeş halkının beşte ikisinin genetik verilere göre Türk oldukları araştırmacılar tarafından doğrulanmiştir, Bu ülkelerde ki
Türklerin Saklı TarihiMurad Adji · Kaynak Yayınları · 201914 okunma
10/10
·432 syf.··
Beğendi
·
2022 183. kitabı
“Yüzbinlerin Sürgünü” 1972’de “Kırım Faciasının İçyüzü” başlığıyla tefrika edilmiş, 1974’te de “Türksüz Kırım: Yüzbinlerin Sürgünü” adıyla kitaplaştırılmıştı. Kırım Türklerinin 1944-1974 yılları arasındaki vatana dönüş mücadelesini anlatan bu çalışma, bu konuda Türkçedeki ilk kitaptır. Hablemitoğlu kitabın öyküsünü şu sözlerle özetliyor: “Dedeleri Kırım’dan ve Rumeli’den anavatana göç etmiş Kemalist bir lise öğrencisi olarak, Kırım Türklerinin acılarla dolu tarihi ile ilgilenmiş, uygar dünyanın gözleri önünde devam etmekte olan bu vahşete karşı hiç değilse kendi insanımızı bilgilendirmenin gerekliliğine inanmıştım. Kitap, 18 Mayıs 1944’te, Stalin’in acımasız emriyle bir günde binlerce yıllık vatanlarını -geride her şeylerini bırakarak- kundaktaki bebeğinden yaşlısına kadar, bilinmeyen bir yöne götürülen Kırım Türk halkının çileli yolculuğunu, kayıplarını, sürgünde karşılaştıkları zorlukları ve 1974’e kadarki yurda dönüş mücadelesini anlatıyor... Bu çalışmaya lise birinci sınıfta başladım, lise sonda bitirdim.” “Yüzbinlerin Sürgünü-Kırım’da Türk Soykırımı” yakın tarihin en acı olaylarından birini, gerçek bir tanığın kaleminden aktarıyor.
Yüzbinlerin Sürgünü Kırım'da Türk SoykırımıNecip Hablemitoğlu · Pozitif Yayıncılık · 201968 okunma