Ay şimdi düşün… böyle bir evdesin. Dışarıdan bakınca “ne kadar saygın aile maşallah” ama içerisi tam skandal evi. Herkes birbirine “efendim, hanımefendi” diye dolaşıyor ama gözler başka yerde, akıllar başka yerde.
Anjel zaten olayın kraliçesi. Kadın gelmiş “çocuk eğiteceğim” diye, evin erkeklerini tek tek eğitmiş resmen
Ama suç sadece onda mı? Asla. Erkekler de öyle hazır bekliyor ki, sanki biri gelsin de bizi yoldan çıkarsın diye nöbet tutuyorlar. Biraz ilgi görünce hemen “biz aslında çok yalnızız” moduna giriyorlar. Tabii canım.
Bir de en komik taraf şu: herkes kendini çok akıllı sanıyor.
“Kimse anlamaz, biz çok gizliyiz.”
Aşkım bütün ev zaten olayın farkında, bir tek siz farkında değilsiniz.
Ve o son sahne… AY ORASI VAR YA
Kapılar açılıyor, gerçekler saçılıyor, milletin yüzü düşüyor… tam “yakalandın tatlım” anı.
Herkes bir anda:
* “Ben öyle demek istemedim”
* “Aslında yanlış anlaşıldı”
* “O beni kandırdı”
E tabi, suçlu hep karşı taraf zaten
En sevdiğim şey şu oldu: kimse cool kalamadı. Hani bazı karakterler vardır ya “ben durumu kurtarırım” diye… yok. Herkes tek tek dağıldı. Resmen toplu rezalet izledik.
Şunu net söyleyeyim: Bu kitap mahalleye düşse var ya, 3 gün kimse uyumaz. Herkes camdan camdan bakar, “dün gece ne oldu biliyor musun?” diye anlatılır.
Genel olarak okurken hem güldüm hem sinir oldum açıkçası şaşırmadım Hüseyin Rahmi’ nin kalemi böyle biz severiz entrika