Oya -
Peki evde ailede dindar bir hava var mıydı? Mesela benim baba tarafında hiç yoktu. Babaannemin oruç tuttuğunu, namaz kıldığını, dua okuduğunu hiç görmedim. Babam ise ateistti; dindarlara saygılıydı, dinsel pratikleri kültürel gelenek olarak kabul ederdi; ama kendisinin hiçbir dinle ilgisi ilişkisi yoktu benim bildiğim kadarıyla. Anneannem oruç tutardı, namaz kılmazdı. niye namaz kılmıyorsun anneanne diye sorduğumuzda, "Benim namazım kılınmış,"derdi, ne demekse. Yani anne tarafımda da dinsel vecibeler pek yerine getirilmezdi. "
Değerli bacım...
Hem dünyanız hem de ahiretiniz için dindar eş tercih edin.... Ahiretinizi tehlikeye atmayın... Birçok ibadetlerde eşiniz karşınıza dikilebilir. Ya da çocuklarınıza dini eğitim vermenize engel de olabilir. Bunun örneklerini de çok gördük inanın..
Biz bu dünyaya eğlenmeve gelmedik... Biz ahirette de eşlerimizle birlikte olmak isteriz... kim ahirette üst derecede olmak istiyorsa eş seçimine dikkat etsin..