Bizim tarihimizde ve dünya tarihinde görülmüştür ki, politika­cı seçim kazanmak için devletin kesesini açıyor, seçmen de bundan memnun oluyor ama bir süre sonra herkesi bin pişman eden ağır krizler çıkıyor, ekonomi küçülüyor, işsizlik, yoksulluk artıyordu. Bu sarmala kapılan ülkeler bir türlü gelişmiş ülkeler sevi­yesine çıkamıyordu. 'Laf dinlemeyen' yani bağımsız Merkez Ban­kası bunu bir ölçüde de olsa frenleyebilirdi.
"Yaşamak" ama binbir acıyla
8/10
·210 syf.··
Beğendi
·
2025 8. kitabı
Kitap; gençliğinde hovardalık yapan, anne babasını dinlemeyen, evlenmesine rağmen hiç evli gibi davranmayan parasını hep kumara harcayan veya har vurup harman savuran Fugui'nin tüm hayatını konu ediniyor. Gençliğinde yukarıda bahsettiğim gibi fakat tüm parasını kaybettikten sonra aklı başına geliyor, bu esnada da sırayla tüm sevdiklerini toprağa veriyor. Oğlu, kızı, eşi, damadı, torunu hepsini hemde... Ama sıranın bir türlü kendisine gelmemesi onun için içler acısı tabiiki. Gençliğinde eşine yaşattığı hatalardan, çocuklarına yaşatamadığı güzel hatıralardan, anne babasının yüzünü yere eğmekten bin pişman. Ama meşhurdur ; son pişmanlık fayda etmez.
1000Kitap
YaşamakYu Hua · Jaguar Kitap · 202669,8bin okunma
Bilal Sonses ~ Çek git Dinlemeyen bin pişman
Müzik
Bizim tarihimizde ve dünya tarihinde görülmüştür ki, politikacı seçim kazanmak için devletin kesesini açıyor, secmen de bundan memnun oluyor ama bir süre sonra herkesi bin pişman eden ağır krizler çıkıyor, ekonomi küçülüyor, işsizlik, yoksulluk artıyordu. Bu sarmala kapılan ülkeler bir türlü gelişmis ülkeler seyiyesine çıkamıyordu. 'Laf dinlemeyen' yani bağımsız Merkez Bankası bunu bir ölçüde de olsa frenleyebilirdi.
Sayfa 148·Kitabı okudu