Yanıtı dış koşullarda değil, önce iç dünyanda ara..
6/10
·259 syf.··
Beğendi
·
2026 4. kitabı
Lynn Grabhorn’un Affedersiniz Ama Hayat Sizi Bekliyor kitabını merak ederek okumaya başladım. Kitabın temel mesajı tanıdıktı: Hayatımızı sadece düşüncelerimiz değil, düşüncelerimizin arkasındaki duygu hâli de şekillendiriyor. Grabhorn, Çekim Yasası perspektifinden bakarak, içinde bulunduğumuz duygusal frekansın hayatımızdaki deneyimleri etkilediğini savunuyor ve şu sorulara dikkat çekiyor: “Neden hep aynı döngülerdeyim?” “Neden istediğim şeyler gelmiyor?” Yanıtı dış koşullarda değil, önce iç dünyamızda arıyor. Zen, Budizm ve mindfulness daha çok “olanı olduğu gibi görmek, tutunmayı bırakmak ve kabul etmek” tarafındayken; bu kitap “duygusal titreşimini değiştir, hayatın değişsin” yaklaşımına daha yakın duruyor. Ben kitabı hayatı kontrol etmenin bir yöntemi olarak değil, kendime ayna tutan bir davet olarak okudum. Çünkü hayatımın mükemmel olmasıyla ilgilenmiyorum. Her şey istediğim gibi gitse de gitmese de, hayatla kurduğum ilişkinin niteliği benim için daha önemli. Bu yüzden kitapta beni en çok etkileyen soru şu oldu: “Şu anda hayatla hangi duygudan ilişki kuruyorum?” Korkudan mı? Eksiklikten mi? Yoksa güven, açıklık ve kabullenmeden mi? Grabhorn kitapta dört adım öneriyor: • Ne istemediğini belirle. • Ne istediğini belirle. • İstediğin şeyi hisset.
Ben ve Duygularım
Affedersiniz Ama Hayat Sizi Bekliyor!Lynn Grabhorn · Nokta Yayınları · 20046 okunma
10/10
·397 syf.··
Beğendi
·
2026 45. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 03 Haziran 2026 15:45
Şimdiye kadar okuduğum en iyi rom comlardandı kesinlikle. Bayıldımm. Aşkları okadar güzeldi ki smut hiç yoktu gercek hayattan ve harıkaydı. Akıcı asla sıkıcı değildi. Kesinlikle okuyun okutun
Senin Dünyanda BenAbby Jimenez · Epsilon Yayınevi · 2025162 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
NPC Sendromu
Puan vermedi·48 syf.··
2026 14. kitabı
·
13 günde okudu
·
Okunma: 15 Mayıs 2026 21:41
Çocukluğumuz bize el sallar, zaman akıp gider ve sorumluluklar birikip aya ulaşır. Bazen “sen” bu kocaman, yetişkin dünyanda kendini mnicik bir parça gibi hissedersin. Her şey ulaşması zor, başarması zahmetli ve bayağı görünür gözlerine. Aidiyetini kaybetmiş, yapayalnız bir kurt gibi hissedersin. Bu his yiyip yutar seni. Oysa tek değilsin! Unutma ki bu deneyimler ve sorunlar ormanında sessizce ilerleyen başkaları da var. Belki de en yakınında.
1000Kitap
KafkaOkur - Sayı 58 (Nisan 2021)KafkaOkur Dergisi · Kafka Okur Dergisi · 2021351 okunma
8/10
·312 syf.··
2026 14. kitabı
·
17 saatte okudu
·
Okunma: 29 Nisan 2026 13:44
Gece Açan Çiçekler Tarık Tufan #okudumbitti İlk Yayın Tarihi: 2025312 sayfa İki dönem, bir gece, bir konak, dört kardeşin (Halide, Cihangir, Zeliha, Nihal) sırlarına tanık olmak belki de kendi aile sırlarımızla yüzleşmek için belki de şifa olması için bu kitabın kapağını açmak gereklidir. Kitapta, Vefa'da eski ahşap bir konakta yaşayan Halide ve Osmanlı zamanında bir zindanda ölümünü bekleyen Derviş Ali'nin ağzından Canfeda Konağı’nın hazin hikayesi anlatılıyor. Her bir karakterin yarım kalmış hikayeleri, acıları, sevinçleri, hayal kırıklıkları akıcı bir üslupla aktarılıyor.Kitapta zaman bir geçmişe, bir günümüze gidip geliyor. Roman; annesinden sevgi görmeden büyüyen çocukların dramı özetle. Her sayfa karakterlerin travmaları, hayal kırıkları ile dolu. Derviş Ali, hücresinde vicdanıyla, sabrıyla, aşkıyla hesaplaşırken; Halide ise üç kardeşiyle birlikte geçmişi ile yüzleşiyor.Babaları tarafından terk edilmiş, anneleri tarafından ruhları parçalanmış dört insan, söylenmemiş ne varsa o gecede söylüyorlar. Nihal küçücük bir çocukken yatılı okula yollanmanın hesabını soracak, Zeliha sakat ayağının tedavisinin yapılmayışını hatırlatacak, Cihangir sevdiği kadının kabul görmeyişinden yakınacak ama kimse Halide’ye dönüp senin derdin neydi, kendini neden konağa kapattın, sevdin mi sevildin mi, neler vardı iç dünyanda demeyecek. Günümüz ve son Osmanlı döneminde yaşayan kuşaklarının ele alındığı, varlık ile yokluğun, geçmişin, ailenin, ölümün ve aşkın etrafında şekillenen bir roman olmasının yanı sıra ebeveyn travmalarının insana etkilerinin vurgulandığı bir eser olmuş Gece Açan Çiçekler. Kitabın konusu bir aile gibi dursa da geniş bir perspektiften bakıldığında her insanın yaşayabileceği olaylar olduğu görülür. Aşklar, hayal kırıklıkları, beklentiler, acılar, pek çok insanın
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,3bin okunma
Senin Dünyanda ben
10/10
·397 syf.··
2026 16. kitabı
·
27 saatte okudu
·
Okunma: 29 Nisan 2026 03:46
Merhaba size harika bir kitap önerisiyle geldim! Abby Jimenez'in "Senin Dünyanda Ben" aslında bize şunu söylüyor: Bazen ait olduğumuz yer, doğduğumuz ya da büyüdüğümüz yer değil; yanında kendimiz olabildiğimiz o kişinin yanıdır. Alexis ve Daniel’ın o uçurumlar kadar farklı hayatlarının birbirine dolanması o kadar naif ve gerçek ki... Okurken hem Alexis’in o ağır aile beklentileri altında ezilmesine üzülüyor, hem de Daniel’ın o huzurlu, küçük kasaba ruhuna sığınmak istiyorsun. Yazar aralarındaki imkansızlığı o kadar iyi anlatmış ki.. gözlerim dolu dolu okudum son sayfaları ​Eğer şu sıralar ruhuna iyi gelecek, seni hem gülümsetecek hem de "Aşk gerçekten her şeye değer mi?" diye düşündürecek samimi bir hikaye arıyorsan, bu kitap tam sana göre. Kısacası; kalbinin sesini dinlemenin ne kadar cesurca bir eylem olduğunu hatırlatan, çok tatlı bir yolculuk. ​Sence de bazen en büyük huzur, hiç beklemediğimiz o "küçük" dünyalarda gizli değil midir?
1000Kitap
Senin Dünyanda BenAbby Jimenez · Epsilon Yayınevi · 2025162 okunma
Puan vermedi·208 syf.··
2026 9. kitabı
Yaşamla ölüm arasındaki o ince, neredeyse görünmez çizgide dolaşırken; hatıraların, kayıpların ve zamanın içimizde bıraktığı izleri sessizce hatırlatıyor. Her sayfa, unutulduğunu sandığımız bir duyguyu yeniden filizlendiriyor. Gospodinov’un dili dingin ama derin; cümleleri sade ama anlamlı… Okurken bir hikâyenin içinde ilerlemekten çok, kendi iç dünyanda dolaşıyormuş gibi hissediyorsun. Çünkü bu kitap, sadece bir anlatı değil; aynı zamanda bir yüzleşme. Ölüm burada bir son değil; hatırlamanın, sevmenin ve insan kalabilmenin bir parçası gibi. Ve belki de en çok bunu fısıldıyor: Sevdiklerimizi yaşatmanın yolu, onları unutmamaktan geçiyor.
Bahçıvan ve ÖlümGeorgi Gospodinov · Metis Yayınları · 202514,6bin okunma