engin

engin
@e__e
Evet, yalnızca bir gezgin, yeryüzünde bir yolcuyum ben.
Coğrafya Öğrt.
Hrü
Mardin
97 okur puanı
Mayıs 2021 tarihinde katıldı
Ablam askere ters ters bakti. "Bizi neden serbest bırakmıyorsunuz?" diye sordu. Yüzünde ansizin siddetli bir tokat patladi. "Suçluların serbest birakildig nerede görülmüs?" dedi gülerek. "Öyleyse suçumuz ne?" diye sordu Aysa ablam ciliz bir sesle. "Bak sen," dedi Cetnik alaya bir ses tonuyla. "Dilsiz Balinkura dile gelmis. Suçunuz ne mi? Hem Türksünüz, hem de Müslüman. Bundan daha büyük bir suç mu olur?" "Biz Türk degil Bosnakiz," dedim. "Dogru, dinimiz de Islamiyet."
"Evet," dedigim sirada kulagimi bir cinlama, keskin bir ugultu kapladı. Mutfak penceresinin cami tuzla buz oldu.Pencereden dışarı baktim. Incir agacinin ortadan ikiye yarıldığını gördüm. Zineta abla cigliklar atarak sesin geldigi yöne dogru kostu. Ardindan ben de kostum. Ortalik toz duman ve barut kokular icindeydi. Neredeyse göz gözü görmüyordu. Zineta abla tozun dumanin arasinda kayboldu birden. Bir süre sonra toz duman dagilinca, kaskat kesilmis bedenimi hic kipirdatamadan, etrafimda olup bitenlere donuk gözlerimle bakiyordum. Iki masum cocuk, incir agacının üstünde can vermislerdi. Vücutlarindan kopan parçalar, incir ağacının her bir dalında yaylanarak sallanıyordu.
Çektiğimiz bu acılara dünyanın seyirci kalması beni en çok şaşırtan şeydi. Bu asla normal bir durum değildi.
Bugünlerde de yaşantımızda değişen pek bir şey yoktu. Günlerimiz televizyondaki savaş haberlerini izlemekle geçiyor, sıranın bize gelmesinden endişeleniyorduk. Artık çoğu zaman ölülerimizi bile saymıyorduk. Boşnak halkı olarak savaşta ölenlerimizin arkasından ağlamıyorduk. Savaş buydu demek ki! Anormal olan seyleri nasıl da normalmiş gibi görmeye başlamıştık. Kendimizle, savaşla, kısacası her şeyle alay ediyorduk. Her şey yolundaymış gibi olaylara mizahi bir gözle bakıyor, adeta başka bir direniş sergiliyorduk. Yaşananlar sanki savaş değil de bir masal gibiydi. Direnisin 'bin bir geceye' sığdırıldığı bir masal. Kadınlar her gün makyaj yapıyor, erkekler ise yolunda gitmeyen her sey için fikralar uyduruyorlardı. Her yerde, her şeyde gizli bir direnişimiz vardı.
Konuşmak tehlikeli... Susmak günahtır...