b.

sihirli sözler, zehirli çiçekler
Öyle çarpık bir zamanda yaşıyoruz ki, Namus günahtan özür dilemek zorunda kalıyor, Eğilip izin istiyor, ona iyilik etmek için.
Sayfa 150 - Remzi Kitapevi, İleti: Hamlet
📚🔔 Tatil zili çaldı! Bir yıl boyunca verilen emeklerin ardından şimdi dinlenme, keşfetme ve yeni maceralara atılma zamanı. 🌞 Bu yaz bol kahkahalı, bol anılı ve elbette bol kitaplı geçsin. Tüm öğrencilere keyifli tatiller diliyoruz! 💙📖
Geçmişten nadim ol, gelecekten sakın; Zararlı otları gübreleyip azdırma.
Sayfa 149 - Remzi Kitapevi, İleti: Hamlet
Dertlerinizi dost­larınıza açmamakla, kurtuluşa giden kapıyı sürgülemiş olmuyor musunuz?
Sayfa 134 - Remzi Kitapevi, İleti: Rosencrantz
Niyet ile kaderin zıtlığı
Ama kesin görünen düşünceler değişebilir zamanla. Belleğin kölesidir ileriye dönük kararlar; Heyecanla doğar, ama sonra zayıflarlar. Ham meyve gibi dalına yapışır görünürler; Olgunlaşınca, ağaç sallanmadan düşüverirler. Borçlu da biz, alacaklı da biz olunca, Kolay olmaz sadık kalmak borcuna. Kendimize heyecanla verdiğimiz sözler, Heyecanımız dindiğinde anlamını yitirider. Öyle şiddetli duygulardır ki üzüntü de sevinç de, Uygulamaya koymak onları aynı şeydir yok etmekle. Sevinç çok eğleniyor, keder çok yakınıyorsa, Keder sevinecek, sevinç kederlenecektir yakında. Bu dünya elbette sonsuz değil, o halde, Ne olmuş aşkımız da değişirse talihimizle birlikte! Bilen çıkmamış çünkü bugüne kadar, Aşk mı talihin, talih mi aşkın yolunu açar. Büyük adam düşmeyegörsün, gözdesi de uçar gider; Yoksul adam kalkındı mı, düşmanları dosta döner. İşte böyle, aşk talihe yön verir zamanında, Dosta ihtiyacı olmayan dostsuz kalmaz da, Dara düşüp kof dostunu deneyen, Bir de bakar, düşmana döndürmüş onu hemen. Neyse toparlayıp başlangıca döneyim en iyisi: Niyetimizle kaderimiz öyle ters yönde koşar ki, Birbiri ardına yıkılır gider hayallerimiz. Düşüncelerimiz bizimdir, sonuçlarını ise bilemeyiz. Sen ne kadar, ikinci kocaya varmam diye düşünsen de, Düşüncen de ölür, ilk eşin öldüğünde.
Sayfa 128 - Remzi Kitapevi, İleti: Oyuncu (Kral)
Çıkar kaygısıdır hep ikinci evliliği yaptıran, Aşk olmamıştır hiçbir zaman. İkinci kocam yatakta öptüğü anda beni, İkinci kez öldürmüşüm demektir öleni.
Sayfa 128 - Remzi Kitapevi, İleti: Oyuncu (Kraliçe)