Fatma Yurdagül

Ebu Zerr El-Gıfari'ye "Çocukların erken yaşta ölüyor," denildiğinde o, şu cevabı vermiştir: "Onları geçici evde benden alıp kalıcı evde benim için ağırlayan Allah'a hamdolsun." (Müstedrek, 3, 477)
Reklam
Zikir insana kuvvettir. Neden savaş meydanlarında İslâm mücahidleri "Allah Allah" der, anlıyorsunuz değil mi?
Sayfa 166Kitabı okudu
Çekilen sıkıntının bedeli ne kadar fazla ise insanın kalitesi de o kadar fazla olmuştur. Tarihin her döneminde bu durumun değişmediğine şahit oluruz.
Sayfa 143Kitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Çünkü merhamet eden, merhamet bulur.
Yerdekilere merhamet edelim ki gök ehli de bize merhamet etsin.
Sayfa 125Kitabı okudu
Ayıp kavramını hayattan çıkarmak, en büyük ayıptır. Bu kavram önemsenmeli, bazı şeyler ayıplanmalı; çocuk da bunu bilmelidir.
Reklam
Eğri ağacın düzgün gölgesi olmaz. Ana, baba ve muallim düzgün bir ağaç gibi olmalıdır ki çocuk da onun gölgesi gibi dosdoğru olsun. İmam Gazzâlî
Peygamberimizin (sav) çok sevdiği ve iltifatlarda bulunduğu sahabelerden Ebu Zerr El-Gifari'ye "Çocukların erken yaşta ölüyor, " denildiğinde o, şu cevabı vermiştir. " Onları geçici evde benden alıp kalıcı evde benim için ağırlayan Allah'a hamdolsun." (Müstedrek, 3, 477)
Yaşam, zahmetler yurdundan rahmetler memleketine erişme yolculuğudur.
Allah; anne ve babalara, çocukları İslâm fıtratı üzere emanet etti.
Efendimiz (sav) buyurdular ki: " Zahitlik, helal olanı haram etmek veya malı ziyan etmekle olmaz. Gerçek zahitlik, Allah'ın elinde olana, kendi elinde olandan daha çok güvenmen ve bir musibete düştüğün zaman getireceği sevabı sebebiyle, onun devamına rağbet göstermendir." (Tirmizi, Zühd, 29)
Reklam
Musibetlerde çoğu zaman "Elbette senin için, işin sonu, başından daha hayırlıdır" (Duha, 4) ayeti tecelli eder. " Allah, inananlardan, mallarını ve canlarını, Cennet karşılığında satın almıştır" ( Tevbe, 111) mealindeki ayetten yola çıkarak diyebiliriz ki, fani mal ve mutlulukların bâkiye çevrilmesinden ibarettir musibetler.
Rabbimiz verirse imtihan, vermezse imtihan, verdiğini geri alırsa imtihan...
Vefat eden ya da şehit olan sahâbîlerin isimlerini, başka sahâbîler çocuklarına vermişse Efendimiz (sas) bundan da çok memnun olurdu. Mesela Efendimiz (sas); Mus'ab, Berâ, Habîb, Hubeyb, Es'ad, Sa'd isimlerini çok severdi.
Her mutluluk yitip giderken "Bana bakma ben gölgeyim, kaynağıma bak" demiş olarak gider.
Her karışı Allah'ın yönetmesine göre programlanmış bir âlemde yaşıyor olmak insanın en büyük müjdesi ve tesellisidir.
556 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.