Sözgelimi anneannem, hem kendi iyi yemek pişirme becerisini kanıtlamak hem de kimseye borçlu kalmamak için daha gösterişli, daha çok emek isteyen bir yemekle geri verirdi boşalan kabı.
iskender’in fetihleri sadece askeri değil, aynı zamanda kültüreldi. yunan kültürü tüm akdeniz’e ve akdeniz’in ötesine kadar yayıldı. bu yayılma esnasında yerel kültürlerle birleşerek tarihçilerin helenizm dediği kültürü yarattı. yunan tanrılarına yeni tanrılar eklendi,(ve yunan tanrıları mısır, pers ve diğer yerlerdeki dini ritüellere de girdi)
tüm bunların itici gücü ise yabancı gelenekler konusunda son derece toleranslı ve ilgili olan iskender’in kendisiydi. yunanlar, yerel tanrıları yunan eşdeğerleri ile bir tuttular.
"Uçmak, bir martının en doğal hakkıdır. Özgürlük ise, var oluşun bir parçasıdır. Boş inançlar olsun, gelenekler olsun, özgürlüğü kısıtlayan ne varsa, kaldırıp atmak gerek."
İçimizdeki çocuk sağlıksız aile ve kültür ortamında normal psikolojik gelişimini gerçekleştiremez. Böyle sağlıksız ortamda yetişen kişiler, kendileri yetişkin olunca, kendi çocukları için sağlıksız bir ortam yaratmak için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Çocuklarının da kendileri gibi sağlıksız yetişmesi onlar için önemlidir; ancak bu şekilde kendi sağlıksız durumları onlara "normal" gözükür. Bu durumu devam ettirebilmek için sağlıksız aile kendine özgü gelenekler, sağlıksız toplum da topluma özgü kültür değerleri yaratır.