Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

hârun

hârun
@gelipgeceriz
16 Nisan
23 okur puanı
Ocak 2020 tarihinde katıldı
Şu anda okuduğu kitap
İngiltere açısından müthiş bir diplomatik başarıdır Lozan! Tek top atmadan bir ülkeyi işgal ediyor ( başkentiyle birlikte ), tek mermi sıkmadan tüm istediklerini yaptırıyor ve büyük bir masrafa girmeden, hiç savaşmadan Lozan'da hemen hemen her istediğini alıyor... Dünya tarih boyunca böylesine büyük bir diplomasi zaferine daha sahne olmuş mu, bilmiyorum.
Sayfa 62
Reklam
Zaten başından beri İngiltere'nin niyeti Türkiye'yi işgal etmek değil, kendi çıkarlarına uygun hareket edilmesini sağlamaktır.
Sayfa 62
Allah teâlâ'yı zikrederek yatağa çekilen Müslüman, güne de hamd ile başlar. Böylece kaydını tutan meleklerin ona dair gün başı ve gün sonunda yazdığı ilk söz Allah teâlâ'yı tesbih ve ta'zimdir.
Sayfa 37 - Hüküm

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Müslüman yatağa çekilirken, uyumak isteyip de maddi ve manevi acılardan dolayı uyuyamayan ya da uyuyunca saatlerce uyanamayan, uyur-gezer bir hayata mahkum insanları düşünür, parayla elde edilemeyecek çapta büyük bir nimete nail olduğu şuuruyla şükreder; Allah ﷻ der.
Sayfa 34 - Hüküm
Birileri bize, tarih kitapları aracılığıyla yalanlar söylemiştir. Ancak hiçbir yalan ilânihaye yutturulamaz. Gün olur, "Bir tane hakikat, bir harman yalanı yıkar." (Bediüzzaman)
Sayfa 57
Reklam
Artık tüm Osmanlı ve cumhuriyet tarihini yeniden yazmanın zamanı geldi. Kendimizi ve çocuklarımızı daha fazla kandırmayız. Hilafetle cumhuriyeti, Osmanlı Devleti ile Türkiye'yi yarıştırmaktan, sonrakini öncekinin tarihsel süreç içindeki devamı sayan, peşin hükümlerinden ve ideolojik saplantılardan arınmış, bütün tabuların üzerine çıkmış bir tarihe ihtiyacımız var. Çünkü resmi tarihe göre, Sultan Abdülhamid hâlâ "Kızıl Sultan"dır. Sultan Vahdettin ise hâlâ "vatan haini" sayılıyor.
Sayfa 56
Edeb mü'mine her yerde ve her zaman ilâhi bir murâkabe altında olduğu bilincini aşılar. Bu ise onu her nev'i hatadan koruduğu gibi yalnız kaldığı durumlarda da müeddeb olmasını temin eder.
Sayfa 28 - Hüküm
Âdâb insana kendini yaratılmadan önce, dünya hayatı ve sonrası itibariyle düşünmesini telkin ederken kişisel gelişim ölümü tefekkür etmeyi moral bozucu unsurlar arasında görür.
Sayfa 25 - Hüküm
Edeb, yürekteki imanın söz ve ameldeki tezahürüdür.
Sayfa 22
Yürekle irtibatı kopuk ameller, tiyatrocunun sadece sahnede icra etmek üzere ezberlediği, hayatıyla irtibatını kuramadığı rollere benzer.
Sayfa 21 - Hüküm
Reklam
Rahatlıkla şu tespiti yapacak durumdayız: Cumhuriyet Türkiye'sinde, her inançtan dindarların içine sürüklendiği mücadele, yüzyıllar önce Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'daki Rum ve Ceneviz azınlığa tanıdığı hakları yeniden kazanma mücadelesidir... Bunu söylerken yüzüm kızarıyor, utanıyorum; ne yaparsınız ki durum bundan ibarettir.
Sayfa 22 - Ensar
Sizce hangi çağın yönetim anlayışı daha çağdaş: Ortaçağda fethettiği beldelerin toplumlarına insanî ve vicdanî haklarını bağışlayan Fatih Sultan Mehmed'in yönetim anlayışı mı, yoksa modern çağda, aynı müsamahayı kendi toplumunun bireylerinden dahi (mesela başörtülü avukatlardan, doktorlardan, öğretmenlerden, öğrencilerden) esirgeyen yönetim anlayışı mı?
Sayfa 22
Ama Osmanlı Devleti başkadır: Osmanlı Devleti yönettiği insanlara değer veren, onlara söz hakkı, özellikle de "tenkit hakkı" tanıyan bir devlettir.
Sayfa 20
Özlemini çektiğimiz müeddeb nesil fabrikalarda değil, Allah ve Rasûl buyruğunun hâkim olduğu evlerde yetişecektir.
Sayfa 13 - Hüküm
98 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.