Merhaba arkadaşlar çok fazla inceleme yazmıyorum çünkü bu konuda becereksizim ama bu kitapla ilgili hissettiklerimi yazamazsam olmazdı..
Öncelikle Şule Gürbüz kimdir?
Şule Gürbüz 1974 yılında doğdu ve İstanbul Üniversitesi'nde Sanat Tarihi, Cambridge Üniversitesi'nde ise Felsefe lisans eğitimi aldı. Ancak, aldığı bu eğitimler ile paralel bir meslek edinmek yerine mekanik saat tamircisi olarak çalışmaya başladı ki, bugün hala aynı mesleği ustalıkla icra etmektedir. Saat tamirciliğinde usta olmasına usta ancak, bunun yanında yazarlıkta da bir o kadar yetenekli zirâ o günden bu güne farklı türlerde birçok önemli eser verdi.
Düşünsenize Kambur 'u 18 yaşında yazdı.Ve ilk yazdığı eser. Yani juvenilia Böyle bir olgunluk yok. Bu kitabı okurken haa dedim Türk edebiyatında yaşayan Türk yazarlar var mış bunu ilk ihsan Oktay Anar' ı okurken söylemiştim ikinciside bu. Kitabın bu kadar etkilemesinin nedeni felsefi olması ama farklı bir bakış açışısıyla yazılması ( Kendisi Cambridge üniversitesinden felsefe okumuştur ve Güzel Türkçeyle yazılması oğuz Atay ı hatırlattı bana. Kitabı okurken bir musiki bir eser dinliyormuşsunuz gibi. Kamburu okurken aklıma Körleşmedeki kambur adam geldi :)
Bu kitabın zevki okunması türü farklı ve bu bana daha zevk veriyor
Sevdiğim alıntılar
#100006615#100078808
(1992)Kambur
(1993) Ağrıyınca Kar yağıyor
(1993) Ne Yaştadır, Ne Başta Akıl Yoktur
(2011), Zamanın Farkında
(2012), Coşkuyla Ölmek
(2016) Öyle miymiş
Bu kitabın bu kadar az okunması şaşırtmadı çünkü bizim ülkemizde edebi kültür yok :)
Oğuz Aktürk 'un deyişiyle okunmadan önce ölünmesi gereken kitap değil onu söyleyeyim ama
Okuduktan sonra ölebilirsiniz :D