Stoa
2021 3. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2021 17:40
Kitabi bir kac sozcukle özetleyecek olsaydım Yaşama Rehberi de diyebilirdim. Roma imparatoru ve ayni zamanda Stoik filozof Marcus Aurelius günümüze nerdeyse 2000 yıl öncesinden ölmeyecek düşünceleri ve felsefesi ile adeta ışık tutuyor. Kitap bolum bolum ilerliyor , kitabı okurken adeta Marcus Aurelius ile felsefe, hayat, iyi, kötü, anlam, yaşam, ölüm, başlangıç, vb. bir çok konuda sohbet ediyormuşum gibi hissettim açıkçası. Günlük hayatın olaylarından ve sahteliginden gercek olana sizi çektiğini ve adeta insanı büyük resme bakmaya davet ettigini hissediyoruz, kimi zaman resmin bir noktasına odaklansak da anlatılan felsefe insana, her şeye dair yeni bir bakış açısı kazandırırken yaşadığımız her sey de kendi alanımızi ve kontrolumuzu nasil tutacağımizdan ve bunun gibi birçok şey den bahsediyor. Kitabi okurken insan Marcus Aurelius ile hayata uzaktan bakarken aslında onun içinde de yeni bir sekilde yaşamayı öğreniyor. Kitap icin başucu kitabı ve harika bir rehber olduğunu söyleyebilirim.
Felsefe
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202427,9bin okunma